Google baki: Fekete péntek volt a keresőóriásnál

0 2,486

Biztosan hallottátok, sőt tapasztaltátok, hogy a Gmail szolgáltatás pénteken gyakorlatilag leállt. Aznap valami más hiba is becsúszott a Google rendszerébe, egy David S. Peck nevű amerikai úriember ugyanis több ezer e-mailt kapott pár óra leforgása alatt olyan emberektől, akiket nem is ismer.

„Minden órában kb. 500 levél érkezett” – panaszolta Peck a Techcrounch-nak. Ezen azért is lepődött meg kiváltképp, mert ő Hotmail felhasználó. Később az is kiderült, hogy nem ő volt az egyetlen, aki hasonlóan járt. A baki a Google keresőrendszerében volt, nem a levelezőben. Ha egy user aznap rákeresett a „Gmail” szóra, majd az első linkre kattintott, máris küldött egy e-mailt –többek között- Mr. Peck számára.

Mindezt nem magyarázta az áramkimaradás, amivel a Google a Gmail leállását indokolta. Később a vállalatóriás azonban elismerte, valóban szerencsétlen nap volt ez számukra, hiszen két egymástól független technikai problémával is szembe kellett nézniük. Más kérdés, vajon a „technikai hiba” lehet-e a megfelelő kifejezés arra, ha egyes e-mail címek nyilvánosan megjelennek a keresési eredmények hivatkozásaiban.

A Google mindenkit biztosított arról, hogy a gond elhárult, és természetesen elnézést is kért az érintettektől. Mr. Peck nyilván értékeli ezt, miközben pár hetet (vagy hónapot) azzal tölt, hogy tisztogatja elektronikus postafiókját.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá