Vályi-Nagy Vilmos: informatikai tudás nélkül nem fejlődhet a nemzetgazdaság

4 1,972

A kormány egyik legfontosabb törekvése a digitális írástudatlanság felszámolása, hiszen informatikai képzés és tudás nélkül elképzelhetetlen a nemzetgazdaság növekedése – mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a Samsung Smart School csütörtöki átadásán Jászfényszarun.

Hangsúlyozta, hogy a jászfényszarui önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. együttműködésében megvalósult fejlesztés példaértékű Magyarországon. Az ország fejlődése akaratlanul is összefügg az informatika fejlődésével, ezért a digitális eszközök használatának készségszintű elsajátítását már általános iskolában el kell kezdeni – tette hozzá.Mint mondta, éppen ezért kiemelt kormányzati törekvés a digitális írástudatlanság felszámolása, amiben nagy előrelépést jelent a Samsung legmodernebb termékeivel felszerelt különleges oktatási központ átadása.

Az államtitkár a közeljövő fontos feladatának nevezte a 32-es számú főút Jászfényszaru és Hatvan közötti szakaszának felújítását, ami az M3-as autópályát teszi gyorsabban és biztonságosabban elérhetővé. A beruházás várhatóan még az idén elkezdődik – közölte. A Samsung világszerte támogatja, hogy a tanárok és diákok minél szélesebb körben használhassák a legújabb technológiákat az oktatásban – mondta Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke. Tájékoztatása szerint ezt a célt szolgálják a tavaly óta 19 európai ország mintegy 140 iskolájában létrejött Samsung digitális osztálytermek.

A jászfényszarui Samsung Smart School-nak az oktatási céloknak megfelelően felújított, a legmodernebb Samsung technológiával felszerelt Rimóczi-kastély ad otthont. Győriné Czeglédi Márta polgármester elmondta, hogy a helyhatóság a hely biztosítása és a kastély felújítása mellett a működtetésben is részt vállal. A Samsung Smart Schoolban a jászfényszarui általános iskolából érkező 8-13 éves diákok a digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el. Az oktatási programban kilenc pedagógus vesz részt, akik heti 19 órában tanítanak 95 gyermeket.

A két, összesen 35 darab Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition táblagéppel és két Samsung interaktív táblával felszerelt tanteremben magyar, matematika, egészségtan, kémia, biológia, földrajz, angol és informatika kerettantervi és szakköri tanórákat tartanak.

Emellett a központ felnőttképzést is szervez egy digitális technológiákra és elektronikai ismeretekre épülő három hónapos, 192 órás tanfolyam keretében, amely a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit javítja. A gyakorlatorientált kurzuson a hallgatók megismerik a Samsung készülékek professzionális használatát, szervizelését, emellett a munkaerőpiacon elvárt készségeiket is fejlesztik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 hozzászólás

 1. Bezzeg nyelvtudás nélkül fejlődhet, mi? Azért lehet lassan idegennyelv-tudás nélkül diplomát szerezni! Gratulálok!
  Igaz, a 16-évesen az iskolarendszerből kikerülő gyerekember elég, ha a felnőtté válva tudja, hogy “mijatánkkivagyafideszben”, meg hogy hová tegye az X-et 4-évente. Eszének nem kell lennie, csak tudjon felfelé imádkozni meg nyalni. Ez a hoffmani rendszer erre jó.

 2. A kormány egyik legfontosabb törekvése. Eredmény: egy. Darab. Okosiskola(?). Bivalyba… szóval Jászfényszarun (sry). 4. év. alatt. Gratula…

 3. Kedves Kollégák,

  minden, amit adnak és hasznos, köszönjük meg előbb!!
  Az ott élő iskolásoknak eza hatalmas lépés párttól és szponzortól függetlenül! Végül is újabb stadionkapu lehetett volna belőle!

  Én azért egy magyar billentyűzetes képet tettem volna a cikkhez…

  Okosodjunk, mert akkor nem vezet meg a DIKTATÚRA!

  Szép estét mindenkinek és jó tanulást az ifjúságnak!
  Nagy Péter

Szólj hozzá