Magyarországon drága lesz a Samsung olcsó táblagépe

Pár napja már beszámoltunk arról, hogy a Samsung bemutatta a meglepően olcsó táblagépét, a Galaxy Tab3 Lite-ot. A kis eszköz azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nagyon árbarátnak kiáltották ki. Most úgy néz ki, hogy ez nem lesz igaz. Legalábbis Magyarországon biztosan nem. Igaz, az árcédulán szereplő számok egyelőre még mindig nem igazán publikusak.

Bombaként robbant a hír: a Samsung nagyjából 100 euróért (megközelítőleg 29,999) forintért fogja árulni a Galaxy Tab3 Lite-ot. Ezt arra alapozták, hogy egyes kereskedők a rendszerükben már beárazták a terméket. Most azonban kiderült, hogy ennél azért jóval drágább. Lengyelországban átszámítva 42, Oroszországban 47 ezer forintért kapható a WiFi-s modell.

Információink szerint Magyarországon ennél jóval drágábban lehet majd hozzájutni a kezdő modellhez. A nagyobb boltokban várhatóan 60 ezer forint körül fog mozogni Samsung Galaxy Tab3 Lite ára. Ez köszönhető a régióban kimagasló ÁFÁ-nak, illetve annak, hogy január elseje óta jogdíjat kell fizetni a táblagépek után, mely egy 8 GB-os modell esetén 2250 forint.

Mint ismeretes, a Samsung Galaxy Tab3 Lite specifikációi már hivatalosak. A 7″-os kijelző WSVGA felbontású (1024×600 pixeles) TFT LCD-n foglal helyet, míg a belsejében Marwell processzor duruzsol, mely 2 magos 1,2Ghz-es. A RAM-nál nem szálltak el, csupán 1GB kapott helyet, míg 8GB tartalom pakolható fel rá. Az utóbbit természetesen lehet növelni microSD-vel.

Két modell is kapható lesz: az egyik csak WiFi-s, míg a másik rendelkezik a 3G támogatással. A pletykáknak megfelelően Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer kerül rá.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá