Hatalmas tabletekkel váltaná ki a PC-ket a Samsung

0 5,543

A Samsung képviselői több fórumon is elmondták már, hogy 2014 a tabletek éve lesz számukra. Egy új kategória létrehozását tervezi a vállalat, az óriási méretű táblagépekét, melyek a HD felbontás többszörösére képesek. Elsősorban az üzleti felhasználók lesznek a célkeresztben, de nem titkolt szándék egy alternatíva felmutatása a magáncélú felhasználóknak, amivel a laptopok és asztali PC-k is kiválthatóak.

Ezt az irányt képviseli a CES-en bemutatott Galaxy Note Pro és Tab Pro is a maga 12, 2 colos képátmérőjével, de a Samsung ennél is nagyobb eszközök létrehozását sejteti. A kiszivárgott hírek szerint idén 13, 3″-os, sőt még nagyobb tabletek várhatóak 2-4K felbontással, 4-8 magos procikkal. A gyártó olyannyira komolyan gondolja mindezt, hogy –ha minden igaz- dual boot eszközöket fog alkotni, melyeken Android és Windows rendszer is fut. A felhasználó döntheti el, hogy épp melyiket szeretné használni.

Várhatóan az fog történni idén a Samsung tabletekkel, ami tavaly a telefonokkal. A cég igyekszik majd minél többféle verziót piacra dobni és folyamatosan elemezni a felhasználói reakciókat. A pozitív visszajelzéseket felhasználja új termékeihez, míg a nem jól elsülő darabokat rohamtempóban kivezeti a piacról. Egész biztos, hogy a dél-koraiak idén súlyosan megbolygatják a komplett táblagépes ökoszisztémát és komoly kihívás elé állítják a versenytársakat. Mindez azért is fontos számukra, mert a marketingre szánt keretet megvágják és 2014-től főleg a gyártás minőségével kívánják megtartani -sőt növelni- részesedésüket.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá