Új megoldásokkal bővül a Samsung KNOX a vállalati adatbiztonság érdekében

0 883

Egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat a vállalati mobilhasználat a Samsung KNOX rendszerébe integrált Novell Filr és Novell iPrint alkalmazásokkal. A KNOX biztonsági platform egy munkahelyi környezetre kihegyezett mobile security megoldás, amit korábban több alkalommal is bemutattunk nektek.

Lényege, hogy nem csak dedikált céges telefonokon alkalmazható, hanem privát készülékkel is igénybe vehető. Képes ugyanis külön kezelni a magán és munkahelyi célú felhasználást. Segít felismerni azokat az alkalmazásokat, amelyek vállalati adatvédelem szempontjából nem jelentenek veszélyt, emellett számos biztonsági fejlesztéssel fegyverezték fel a különféle támadások ellen.

A Novell Flir és iPrint befogadásával tovább fejlődik a platform, így a mobilon keresztül zajló fájlmegosztási és nyomtatási folyamat is ellenáll majd a külső veszélyforrásoknak.A Filr egy mobil fájlcserélő megoldás, amely teljes ellenőrzést biztosít a felhasználók és megosztott fájljaik felett az informatikai részleg számára. A dolgozók pedig bárhonnan, bármely mobileszközről elérhetik és szerkeszthetik a megosztott állományokat. Az iPrint az önkiszolgáló nyomtatást teszi biztonságosabbá. Segítségével a cég bármely elérhető nyomtatóját veszélytelenül veheti igénybe a felhasználó, sőt akár többet is egyszerre.

A vállalati szférában rengeteg a Samsung eszköz, így ezek adatbiztonsága kulcskérdés a cégek számára. A folyamatosan fejlődő KNOX valóban leegyszerűsíti az IT részleg feladatait és a biztonsági szempontból legérzékenyebb vállalati környezetben is megállja a helyét.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá