A Samsung Galaxy S5 nem kap vezeték nélküli töltést

A vezeték nélküli töltés technológia után az érdeklődés jelenleg egyre emelkedik. Számos olyan eszköz van már, mely egy speciális táblán tölthető, vezeték nélkül. Például gondoljunk csak a Nexus 5-re, vagy egyes Nokiákra. Persze a Samsung ebben is forradalmasítani akart, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a tényleges vezeték nélküli töltést nem kaphatja meg a Samsung Galaxy S5.

Már évek óta téma a mágneses rezonanciára épülő vezeték nélküli töltés technológiája, melynek nagy úttörője a Fujitsu Laboratories Limited volt. Azonban az elmúlt 4 évben nem igazán sokat láthattunk ebből. A Samsung az A4WP (Alliance for Wireless Power) tagjaként, kifejezetten nagy hangsúlyt fektet ezen újdonság fejlesztésére. Korábban már körbejárta az internetet az a hír, miszerint a Galaxy 5S lehet az első telefon, mely tényleg megkaphatja ezt az energiaátviteli rendszert.

Azonban most nagyon úgy tűnik, hogy a Galaxy 5S-nél erről lemondhatunk. Elemzők szerint ugyanis még mindig nagyon drága előállítani, azért pedig senki nem fog jóval többet fizetni, hogy a szobában bárhol tudja tölteni szeretett telefonját. Egyelőre nincs még piaca ennek. Ráadásul különleges vezeték nélküli töltőket már lehet vásárolni, nagyjából 55 eurós áron, így vélhetően a széria beépítés ennél jóval költségesebb lenne.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá