Nem működnek a Galaxy Note 3-nál a kiegészítők a KitKat frissítés után

2 3,803

Rossz hírről kell beszámolnunk a Samsung Galaxy Note 3 tulajdonosai számára. Úgy tűnik az új Android 4.4-es KitKat frissítéssel nem működnek tovább a készülékkel a más gyártók által készített kiegészítők.

Azok a kiegészítők, melyek nem rendelkeznek hivatalos Samsung azonosító chippel, egyszerűen nem hajlandóak együttműködni a készülékkel. Az új 4.4-es KitKat frissítés után ugyanis az eszköz ellenőrzi a kiegészítő azonosítóját, és amennyiben az nem rendelkezik olyannal, úgy nem hajlandó a más gyártók által készített eszközök felismerésére, ami sajnos nagyon sok felhasználót érzékenyen érinthet.

Az egyik legtöbbet használt kiegészítő – a Spigen S-View flip védőtok – is áldozatul esett.

Pár hónapja ugyan már felmerült, hogy a Samsung egy olyan intézkedést fog életbe léptetni, mely ellenőrizni fogja az azonosító chipeket a kiegészítőkön, de mi sem hittük volna, hogy mindezt már most meglépi a gyártó. Természetesen abból a szempontból jó is ez a döntés, hogy ezáltal a kiegészítőgyártók már nem fognak használhatatlan eszközöket gyártani és a vásárlók sem fognak olyan termékekhez hozzájutni, amelyek nem működnek a készülékkel.

A kiegészítő gyártók ezután már csak hivatalosan férhetnek hozzá az azonosítókhoz, melyeket licencelniük kell a Samsungtól. Addig is azonban nagyon sok elégedetlen felhasználó akadhat, akinek nem fog tetszeni ez a fajta üzletpolitika.

Vélhetően a készülék rootolásával az Androidos közösség hamar fog majd valami megoldást találni erre, de természetesen tartsuk észben, hogy mindezen megoldások sérülékennyé tehetik az eszközünk, és problémákat okozhatnak a rendszerben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. Gratula a Samunak úgy látszik, hogy az Itech szektorban az Apple mellett újabb cég pályázik “közutálatra méltó” cím elnyerésére! Nagyon erőltetett árukapcsolás szaga van az egésznek. De sabaj hulljon a férgese, csak így tovább engedjenek teret a feltörekvő kínai telefonoknak, csak nehogy végül ők is az egykor szebb napokat látó Nokia sorsára jussanak az elvakult harácsolásukban!

  2. És csodálkoznak ha(sznte) minden samung telefon tulajdonos custom romot és rootolást csinál a telefonján, amint kilépett a boltbol a mobillal… -sebaj gondolták- kitalálták a knoxot: [ (van egy chip a telefonban ami csak olvasható (A KNOX 1x írhat bele visszavonhatatlanul) úgy kell elképzelni mint egy egyszer kapcsolható kapcsolót aminek van nulla és egyes állása. Amig (alapállapotban ez nulla minden oké de ha megbabrálod a telefon szoftverét egyesre vált visszavonhatatlanul és buktad a garit, ezen fellül -bár ezt még én sem tudom mit jelent pontosan -nem knox kèpes a telefonod.(root, custom rom)] (s4, note 3, szerintem az s5 is)hogy ezt se lehessen megtenni(custom rom, root) .de jelentem már erre is van megoldás sz.óval a samsung bekaphatja. Isten bocsása meg de ez kb olyan mintha vennék egy autót kereket cserélnék rajta ezért kijönne a gyártó és bezúzná azt az autót amit már kifizettem nem kevés pénzért. Ha már megtisztelem a bizalmammal a gyártót és a termékét elvárom hogy ne egy olyan terméket adjon el nekem (teszem hozzá pofátlanul drágán) ami tónkremegy amint az izlésemnek megfelelően testreszabom (szoftveresen nem nagykalapáccsal (ezesetben érthető lenne a gari vesztés) konklúzió: az a gyártó amely szándékosan épít olyan chippet a telefonjába,termékébe hogy az megrongálja a már megvásárolt eszközt megérdemli hogy ezért perbe fogják az okozott kár megfizetésére, és a termék visszahívására, és a hiba javítására kötelezzék!!! A morális oldalát nem nézve szerintem (remélem) nem kis piaci részesedés vesztesége lesz emiatt a cégnek az elvesztett vásárlóerőről nem is beszélve.

Szólj hozzá