Mobilszámra történő pénzátutalást tesztel az AXA Bank

0 1,024

Az AXA Bank egy olyan mobilalkalmazást tesztel, amelynek segítségével a bank ügyfelei mobiltelefonszámra utalhatnak pénzt okostelefonjukkal.

Az új alkalmazás éles tesztjéhez jelenleg próbahasználókat toboroz honlapján a bank. Elsőként ők használhatják majd az applikációt, amelynek piaci bevezetését áprilisra tervezik.

A szolgáltatás használatakor az AXA Bank ügyfele okostelefonján átutalást kezdeményez egy általa ismert mobilszámra, a bank pedig SMS-ben értesíti erről az átutalás kedvezményezettjét. A kedvezményezettnek az első alkalommal egy weboldalon kell beazonosítania magát és megadnia azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri. Ekkor a bank elindítja az utalást, aminek megtörténtét az utalás kezdeményezője a mobilalkalmazással tudja ellenőrizni.

A regisztrációt a kedvezményezettnek csak egyszer kell elvégezni, a következő utalás már automatikus lesz. A mobilalkalmazás az Android, iOS vagy Windows Phone piactereinek bármelyikéről ingyenesen letölthető lesz, és használatáért a bank nem számít fel külön díjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az ügyfél az internet-bankon keresztül indítaná azt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá