Már félmilliárdan WhatsAppozunk

0 801

Alig egy év alatt megduplázódott a népszerű üzenetküldő felhasználói tábora.

Kétség sem fér hozzá, a WhatsApp napjaink egyik legnépszerűbb alkalmazása, így szinte minden valamirevaló okostelefonon ott figyel. Az üzenetküldő növekvő popularitását egyfelől jól mutatja, hogy a naponta küldött üzenetek nemrég átlépték az 50 milliárdos határt, ami igen szép eredmény, ha azt nézzük, hogy tavaly júniusban még „csak” 27 milliárdnál tartottak.

A legújabb fejlesztői információk szerint az üzenetküldő felhasználói tábora az utóbbi hónapok alatt csaknem megduplázódott, immáron pedig 430 millióan WhatsAppoznak aktívan. Ez a korábbi, 10 hónappal ezelőtt mért adatokhoz képest is jelentős növekedés, ahhoz képest, hogy bár már nem ingyenes. A Statista jóvoltából készített diagramon jól látható, hogyan alakult az üzenetküldő használóinak, illetve az elküldött, fogadott üzenetek száma az elmúlt 10 hónap során.

A feltörekvő ingyenes üzenetküldők közül a BlackBerry saját megoldása büszkélkedhet hasonló eredményekkel, ám a WhatsApphoz képest még így is jócskán elmaradnak. Hasonló növekedés mutatható ki egyébként nemcsak az üzenetküldők, hanem az egyéb közösségi oldalak szempontjából is, az Instagram nemrég például a leggyorsabban növekvő közösségi platformmá vált, miközben a Facebook népszerűség rohamosan csökken.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá