Lucy Koh bírónő elmarasztalta a Samsungot

0 705

Nem igazán volt jó napja a Samsungnak tegnap az USA egyik bíróságának tárgyalótermében, ahol Lucy Koh bírónő ítélkezett. Az Apple ugyanis megnyerte a tárgyalást abban az összefoglaló ítéletben, mely a közeljövőben várható ítéletre is kihatással lehet a két nagy rivális között.

Lucy Koh bírónő továbbá úgy döntött, hogy a Samsung megsértette a 8.074.172 számon nyilvántartott szabadalmat is, mely az iOS rendszerek automatikus javítás funkcióját írja le. Lucy Koh bírónő elnökölt egyébként az első Samsung és Apple közötti tárgyalás során is, amely szintén fellebbezésekkel ért véget. A következő tárgyalásra várhatóan március 31-én kerül majd sor.

A bírónő a fentiek mellett a Samsung 7.577.757-es szabadalmát is érvénytelenítette, melyben a Samsung azon leírása szerepel, hogyan lehet több eszköz között megosztani a tartalmakat és szinkronizálni azokat. A Samsung ezt a szabadalmát még 2011-ben adta be az USA-ban, hogy felhasználhassa azt az Apple ellen a bíróságon.

Az első szabadalmi harc egyébként az Apple győzelmével zárult, ahol a bíróság 1,05 milliárdos kártérítést ítélt meg az Apple számára. Persze kiderült némi ellentmondás is az ítéletben, miután a bíróság ezt az összeget 450 millió dollárra módosította. Később persze ezen összeg is fellebbezésre került, így a Samsung csak 280 millió dolláros kártérítést kell fizessen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá