Mégsem lesz a Samsung Galaxy S5-ben Írisz-szkenner?

0 1,048

Pár hónapja már pletykaszinten felmerült, hogy a Samsung soron következő zászlóshajója, a Galaxy S5 megkaphatja az új Írisz-szkenner alapú technológiát. Most mégis úgy tűnik, hogy a pletykák alaptalannak bizonyultak.

Egy friss riport szerint, melyet a Korean Herald hozott nyilvánosságra, a Samsung inkább ujjlenyomat-olvasót épít majd a készülékbe, mintsem a retina szkennert. A neve elhallgatását kérő forrás beszámolója szerint a Samsung bár teszteli az Írisz-szkennerben lévő lehetőségeket, a vállalat nem tartja jelenleg annyira intuitívnek ezen eljárást, hogy azt beleépítse a készülékbe.

A Samsung számára fontos a felhasználói élmény, és azt sokkal jobban kamatoztatni tudja egy ujjlenyomat-olvasó technológiával. Az állítólagos forrás hozzátett: “Ki akarná a szeméhez közel helyezni a telefonkészüléket az azonosítás végett például olyan helyeken, mint egy mozi, vagy épp az ágyban a sötét szobában?”

A Samsung elnök-vezérigazgatója, Lee Young-hee is elmondta az év elején a Bloombergnek adott nyilatkozatában, hogy bár látnak lehetőséget az Írisz-szkenner technológiájában, de sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja azon értesüléseket, hogy az a soron következő Samsung Galaxy S5 készülékben helyet kapna.

A Korean Herald riportja alapján egyértelműen kiderül, hogy a Samsung jelenleg nem tartja kényelmesnek és magától értetődőnek ezen technológiai eljárás használatát a felhasználók számára, ami persze nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne alkalmazhatnák azt, de szinte biztos, hogy a Galaxy S5 esetében még le kell mondjunk az Írisz-szkennerről és várhatóan egy ujjlenyomat-olvasóval kell beérjük.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá