Lenyomta az sms-t a WhatsApp

0 1,003

Újabb jeles mérföldkőhöz érkezett a WhatsApp: naponta több milliárd üzenetváltás történik a keretein belül, amelyek száma már túlmutat a naponta elküldött sms-ekén.

A WhatsApp növekvő popularitását jól mutatja, hogy az alkalmazás a naponta küldött üzenetek tekintetében nemrég átlépte az 50 milliárdos határt, ami mindenképp figyelemreméltó, tekintve, hogy ez a szám tavaly júniusban még „csak” 27 milliárdnál járt.

Az elképesztő adatokat az alkalmazás fejlesztése mögött álló vállalat vezérigazgatója hozta nyilvánosságra a németországi DLD konferencián. Az újabb mérföldkő azonban már csak amiatt is érdekes, mert az elhangzottak alapján könnyen lehet, hogy a WhatsApp által naponta termelt üzenetek száma beelőzte a hagyományos, sms formában küldött üzenetekét.

A WhatsApp mellett fellelhető ingyenes üzenetküldő alkalmazások eddig is jelentős bevételkiesést okoztak a telefonszolgáltatóknak, hiszen rajtuk keresztül nemcsak szöveget, hanem képeket, és videókat is szívesen küldözgetnek a felhasználók.

Ha a WhatsApp helyett inkább valami mást próbálnál ki, érdemes lehet az androidos platform egyértelmű győztesének kikiáltott BBM-et tesztelni, melynek felhasználói tábora nemrég átlépte a 40 milliót. Az alkalmazás által kínált előnyök mellett ráadásul a szolgáltatás speciális, PIN kód alapú azonosítási rendszere sem éppen elhanyagolható.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá