A Google innovatívabb, mint az Apple

0 622

Tény, hogy Steve Jobs halála óta rengeteg kritika érte az Apple-t a korábbi innováció hiánya miatt, nemrég viszont meglepő válasszal szolgált az egykori Apple-vezér életrajzírójaként is ismert Walter Isaacson.

„Ma a legnagyobb innováció a Google-től származik” – ezt mondta a CNBC-vel készített interjúja során Walter Isaacson. „A Nest felvásárlásával egy hihetetlenül erős, integrált stratégia alakul ki, amelynek eredményeként nem kisebb lépésre szánja el magát a Google, mint összekötni az összes eszközünket és vele együtt az életünket.” – tette hozzá.

A Steve Jobs életrajzát is megíró Isaacson szerint az almás vállalat leginkább az első iPod piacra kerülésének idején volt igazán innovatív. „Az akkori csapatban olyan lelkes elmék is részt vettek, mint Tony Fadell. De ő már a Google-nél van.” – folytatta.

Isaacson valamelyest hibának rótta fel azt is, hogy míg a Steve Jobs-os időkben a legnagyobb dolgok már rég kaphatók voltak, addig a jelenlegi Apple-vezér, Tim Cook, csak ígérget, mondván, az igazán nagy dolgok még csak most vannak születőben.

 Az Apple-t régóta éles kritikával illetik a megfelelő innovációs gondolkodás hiánya miatt, többen pedig nem értenek egyet a jelenlegi Apple-vezér stratégiájával.

(A Walter Isaacsonnal készített CNBC-vel készített interjú szóban forgó része a BGR honlapján tekinthető meg.)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá