Dél-Koreában 2014-ben már 300 Mbites lesz a mobilnet

0 666

Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatója, az SK Telecom tegnap bejelentette, hogy még ebben az évben 300 Mbites mobilinternetet fognak biztosítani az ügyfeleiknek. A hálózatfejlesztésben világszinten is élen járó szolgáltató közlése szerint elkészítették az új, háromsávos LTE-ra alapozott technológiájukat és máris elkezdik annak tesztelését is.

Az új mobilnetes technológia, mely a 3Band LTE-A (LTE-Advanced 3 Band Carrier Aggregation) nevet kapta, dupla akkora sebességet kínálna, mint a 150 Mbit/s-os LTE hálózat. A három különböző sávból álló rendszer 20+10+10 MHz-en üzemelne. Az első az 1800MHz-es sávot, míg a második és harmadik a 800Mhz-es és a 2,6GHz-es sávot használná.

Az SK Telekom már múlt év végén bemutatta az új technológiában rejlő lehetőségeket is. Az akkori bemutatón még csak két sávot vontak össze, de már azzal is 225 Mbites átviteli sebességet értek el, melyben egy 800MB-os adat letöltéséhez, mindössze 20 másodpercre volt szükség.

Az SK Telecom bár már múlt évben a Samsung segítségével elindította a 150 Mbites LTE szolgáltatásukat, a vállalat elmondása szerint 2014 végére már elérhetőek lesznek azok a mobilkészülékek, melyek kihasználják majd az új 3band LTE technológiát.

Az SK Telecom a jövő hónap végén tartandó barcelonai Mobile World Congress (MWC) alatt fogja a szolgáltatás alapjait bemutatni, sőt a vállalat elmondása szerint már dolgoznak egy 20+20+20 MHz-es technológián is, mellyel akár 450 Mbites sebesség is elérhető lenne másodpercenként.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá