A Samsung kiadta az SDK 5.0-ás fejlesztőkörnyezetét okostévéihez

0 1,223

A Samsung nemrég elérhetővé tette saját okostelevízióihoz tartozó szoftverfejlesztő környezetének legújabb, 5.0-ás változatát. A Smart TV-k lehetőségei szinte korlátlanok, de az 5.0-ás SDK immár lehetővé teszi, hogy akár az otthoni háztartási és egyéb elektronikus eszközöket is vezérelhessük.

A fejlesztői csomaggal immár lehetőség van arra, hogy olyan programokat készíthessenek a fejlesztők, melyekkel a hűtőszekrényt, a légkondicionálót vagy akár a lakás teljes világítását is vezérelni lehessen. Kérdéses persze a technológia elterjedése, de a Samsung az idei CES-en már bemutatta a Smart Home elképzelését, ami nagyon hamar elterjedhet.

 

A Samsung jelezte, hogy az új változatban számtalan olyan technológiai fejlesztés történt, melyek segítségével a programozók látványos animációkat is építhetnek a programjaikba az új Web UI Framework segítségével.

További újdonsága az SDK 5.0-nak, hogy végre támogatja a MultiScreen technológiát is, így akár a mobilkészüléken, táblagépen és a televíziókészüléken is egyszerre futtathatóak az alkalmazások. A szoftverfejlesztő csomag a Samsung hivatalos Developers Forum oldaláról érhető el.

A fejlesztőkörnyezet az alábbi linkről tölthető le:
SamsungDForum.com

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá