Új érintőpanelt kap a Samsung

0 753

Egy koreai hírforrás (az ET News) a mai napon hozta le, hogy a Samsung által is használt érintőképernyős panelek gyártója –a Synaptics- egy új megoldással rendelkezik, ami várhatóan már az S5-be és az új Galaxy Note-ba is be lesz építve. A Synaptics szerint számos újítást tesz lehetővé a friss fejlesztés, és ez a felhasználók előnyére válhat.

Akik Galaxy S4 vagy Note3 készüléket használnak, biztosan ismerik –talán még kedvelik is- az Air Gesture és az Air View funkciókat. Annak idején a Sony rukkolt elő elsőként az ötlettel, hogy a kijelzőt meg se kelljen érinteni a vezérléshez, és ennek eredménye lett az Xperia Sola. A gesztusalapú megoldás a Samsungnak is megtetszett, ők azonban úgy döntöttek, hogy nem egy komplett telefont gyártanak ezzel a jellemzővel, csupán egy funkcióként építik be azt prémium kategóriás eszközeikbe.

Az Air Gesture lényege, hogy a kijelzőt meg sem kell érintenünk, például egyszerű kézmozdulattal lapozgathatunk vagy görgethetünk, szimpla „integetéssel” fogadhatunk hívást, válthatunk zeneszámot, mozgathatunk widgeteket vagy fotókat. Az Air View tulajdonképpen egy előnézeti funkció, különösen a Galaxy Note okosceruzájával kiegészítve lenyűgöző. Ebben az esetben sem szükséges a képernyőhöz nyúlni, elég csak egy fájl, album, névjegy vagy bármi más fölé helyezni a ceruzát és egy kis ablakban kapunk vizuálisan információt arról, mi történne, ha rá is koppintanánk (pl. elindul a videó, pörögnek az album fotói stb.).

A Synaptics új panelje elsősorban ezeket a funkciókat támogatja a korábbinál is nagyobb mértékben. Sem ujjainkat, sem pedig a tollat nem kell majd olyan közel helyezni a kijelzőhöz, mint eddig. Az új képernyő emellett még kisebb pontok érzékelésére lesz képes, ami lényegesen részletgazdagabb és pontosabb írást/rajzolást tesz majd lehetővé a S Pennel. A vállalatról az is kiderült, hogy jelentősen csökkenteni tudta gyártási költségeit, több réteg egyetlen réteggé alakításával. A Synaptics tehát jó híreket hozott a Samsung rajongóinak, ezek az újítások mindenképp a dél-koreai vállalat malmára hajthatják a vizet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá