Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kaphat az S5

0 945

Számos pletyka látott napvilágot az elmúlt időben arról, hogyan fogja a felhasználó identitását beazonosítani az új S5. Elsőként az írisz-szkenner merült fel, de s szivárványhártya felismeréséről szóló híreket később többen is cáfolták. Most az ujjlenyomat olvasóról terjengenek a legújabb szóbeszédek.

Az írisz-szkennerrel kapcsolatban sok probléma merült fel. Egyesek szerint egész egyszerűen nem elég érett még ez a technológia a gyors és pontos azonosításra. Másrészről a felhasználói magatartáshoz sem illeszkedik, mert mégis ki szeretne például vezetés közben, vagy egy moziban a kamerába pislogni? Azt se felejtsük el, hogy ez a technológia a szakértők szerint egy új kamera-szenzor beépítését igényli, amitől a készülék vastagabb, robosztusabb lenne.

Jóval kézenfekvőbbnek tűnik tehát az ujjlenyomat beolvasása. Ez már notebookok esetén is kipróbált, jól bevált módszer arra, hogy belépjünk egy érzékeny információkat tároló felhasználói fiókba. A most felröppent híresztelések szerint a Samsung egyedülálló módon a kijelző alatt készül elhelyezni az olvasót, amivel borsot törhet amerikai vetélytársa orra alá. Az iPhone 5s ugyanis a home gombot használja erre a célra, ami valljuk be nem annyira „cool” megoldás, mint a képernyőbe épített beolvasás.

Ez persze nem hivatalos információ, a Galaxy S5 megjelenését továbbra is misztikus köd veszi körül. Várhatóan áprilisban debütál majd, és csak az első hivatalos sajtóanyag adhat majd választ a kérdésekre.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá