Flurry: Dél-Korea a phablet készülékek hazája

0 653

Most már tudjuk, hogy ha meg kellene egy országot neveznünk, amely a “phablet” készülékek hazája és egyben otthona, az csakis Dél-Korea lehetne. A Samsung nemrég ugye bejelentette, hogy a rendkívül népszerű Galaxy Note készülékcsaládból már 10 millió darabot adtak el, csak Dél-Koreában.

A Flurry Analytics elemzőcég felmérése is ezt támasztja alá. Egy nemrég készített elemzés alapján, melyben közel 100.000 iOS és Android készülék tulajdonost kérdeztek meg, kiderül hogy Dél-Koreában kiemelkedő a “phablet” készüléket használók köre.

Dél-Koreában az 5″-nél nagyobb mobiltelefont maguknál viselő felhasználók száma 41 százalék, míg világszinten ez a szám csupán 7 százalékra tehető. Persze természetes a magas szám, hiszen ez a Samsung saját területe (60 százalékos a teljes piaci részesedés), ahogy Amerikában is főleg az iOS készülékeket részesítik előnyben. De a szám mégis kiemelkedő abban a tekintetben, hogy a világpiaci számokat és a piaci trendeket hogyan befolyásolja.

A Samsungnak mindössze három évre és három generációra volt szüksége a Galaxy Note-ból, hogy megváltoztassa az erőviszonyokat és a piaci igényeket.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá