A kínai COS rendszer lenyomhatja az iOS-t és az Androidot is

0 1,360

A Chinese Academy of Sciences szoftvermérnöksége bemutatta az új, kínai mobiloperációs rendszert, a COS-t. A China Operating System nem titkolt célja, hogy lenyomja a piacon az Android és az iOS rendszereket is.

Fontos megemlíteni, hogy a fejlesztés a kínai kormánnyal közösen történik, valamint az üzletet a Shanghai Liangton is támogatja. Kínában a tavalyi évben a mobilpiacon eladott készülékek közül 59 százalékos volt az Androidos rendszerű, míg 18 százalékos az iOS alapú készülékek aránya.

Természetesen mindez még a jövő zenéje, de a fejlesztések jól haladnak. A kérdés, hogy vajon az egyik legnagyobb kínai mobilgyártót, a Xiaomit sikerül-e meggyőzni arról, hogy az általuk főleg Androidos rendszerrel szállított készülékek helyett inkább a China Operating System megoldását preferálják.

A kínai kormány elmondása szerint az egyébként Linux alapú mobiloperációs rendszert a fejlesztők bárhogyan felhasználhatják, akár mobilkészülékeken vagy táblagépeken, de akár STB-ken (set top box) is használható az új megoldás.

Az egyik nagy mobilgyártó, a HTC már állítólag jelezte igényét a rendszerre, de erről még nem adtak ki hivatalos nyilatkozatot. Szerintetek az új rendszer lenyomhatja majd akár az Androidos, akár az iOS alapú rendszereket?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá