A Samsung biztonságosabbá tenné az autóvezetést

0 817

A telefonok ma már percről percre követik napjainkat. Velünk vannak a buszon, bevásárlás közben, a munkahelyen vagy a nappaliban. Bizonyos helyzetekben azonban veszélyessé is válhat ez a szokás. Számos szakmai vita folyt az elmúlt években, hogy például az autóvezetést segíti vagy korlátozza-e egy okostelefon. Szingapúrban –ahol az egy főre eső okostelefonok száma a legmagasabb- rengeteg baleset következik be a felelőtlen felhasználói magatartás miatt, a sofőrök gyakran írnak szöveges üzenetet a volán mögött.

Egy SMS vezetés közbeni elkövetése során a statisztikák szerint 23-szorosára növeljük az ütközés kockázatát. A telefonálás így akár halálos veszélyt is jelenthet, de pl. Szingapúrban erről eddig nem voltak hajlandóak tudomást venni. A Samsung azt reméli, hogy új alkalmazásával („Eyes ont he Road”) megfékezheti a felelőtlen telefonhasználatból eredő tragédiákat. Applikációjuk “fusion sensor” technológián nyugszik, így képes érzékelni a 20 km/h sebességet meghaladó mozgást. Ekkor átmenetileg blokkolja a hívásokat és SMS üzeneteket, és elhallgattatja más alkalmazások riasztásait. Automatikusan értesít is mindenkit, aki keres bennünket, hogy épp vezetünk.

10 perc egy helyben állás után az alkalmazás kikapcsol, de ezt bármikor kézzel is megtehetjük. Érdemes viszont a Szingapúriaknak minél több kilométeren át használni a Samsung őrangyalát, a kampány keretében ugyanis ajándék jár a biztonságos vezetésért. (pl. kedvezmény egyes benzinkutaknál) Az app egyelőre csak Szingapúrban tölthető le, de remélhetőleg nálunk is rövidesen elérhető lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá