10 milliós eladás: Dél-Korea a phabletek országa

0 777

Mérföldkőhöz érkezett hazai piacán a Samsung, eladták ugyanis a 10 milliomodik Galaxy Note phabletet is Dél-Koreában. Ezt a teljesítményt mindössze három év alatt érte el a gyártó, mióta az első Galaxy Note bemutatkozott a berlini IFA Show keretében, még 2011 szeptemberében. Akkoriban rengetegen kritizálták és sokan életképtelennek tartották a phabletek ötletét. Elsősorban hatalmas mérete miatt vélték úgy, hogy a mobiltelefont nem helyettesíti, tabletnek viszont kicsi.

A phablet viszont nagyot robbant a felhasználók körében, különösen az S Pen okosceruza egyszerű használata nyűgözte le a vásárlókat. Innentől egyenesen felfelé ívelt az új megoldás pályája, a Note II és végül a Note III már igazi zászlóshajója lett a gyártónak. Ma már tolongás érezhető a phabletpiacon, de a torta nagy részét a TouchWiz és S Pen innovációknak köszönhetően a Samsung viszi el.

A dél-koreai vállalat szülőföldje immár a „phabletek országának” nevezhető a maga 10 milliós eladási mutatójával. Ennek örömére egyébként a helyi Note tulajdonosok most komoly ajándékokat nyerhetnek. Világszinten is lenyűgöző számokról beszélhetünk, globális viszonylatban több mint 50 millió Galaxy Note értékesítésére került sor.

A széria rövidesen új tagokkal is bővül. A pénztárcakímélő Note 3 variáns várhatóan nagyon népszerű lesz és még tovább növeli a phabletek elterjedtségét a felhasználók körében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá