Vezetés közben is óvna minket a Samsung

0 1,037

A statisztikák szerint a balesetek döntő többségének okozója a vezetés közbeni sms-ezésre vagy éppen telefonálásra vezethető vissza. Ez ellen próbál fellépni a Samsung új alkalmazása.

Nem lehet elégszer elmondani, mennyire veszélyes a vezetés közbeni telefonálás, szövegírás, vagy a különféle közösségi oldalak böngészése, ennek ellenére sokan mégsem törődnek a szabályokkal. A Samsung nemrég indult kampánya most a baleset-megelőzés korszerű lehetőségeire hívja fel a figyelmet.

Az Eyes on the Road néven megjelent androidos applikáció letiltja a beérkező hívásokat, sms-eket és egyéb értesítéseket is, ha a jármű eléri a 20 kilométer/órás sebességet. Emellett szöveges üzenetet is megadhatunk, melyben tájékoztathatjuk a minket hívó félt, hogy jelenleg úton vagyunk, így garantáltan semmi sem zavarhatja meg figyelmünket. A funkció deaktiválására kétféle módon is lehetőségünk van: beállíthatjuk, hogy az úti cél elérése, vagy egy bizonyos idő eltelte után minden visszaálljon az eredeti állapotba. (Ekkor az elmulasztott hívások és jelzések megjelennek a telefon kijelzőjén.)

Bár az alkalmazás már megtalálható a Google Play felületén, egyelőre sajnos csak Szingapúrban működik, ott is csak kísérleti jelleggel. A Samsung hivatalos tájékoztatása szerint ha beválik, újabb piacokon vezetik be.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá