Tömegverekedésbe torkollt egy Samsung-gyár építése Vietnámban

0 840

A Business Insider jelentése szerint múlt héten Vietnámban egy Samsung-gyárat építő munkások és biztonsági erők csaptak össze, miután állítólag az egyik munkást megverték a biztonsági szolgálat emberei.

A dél-koreai Samsung már tavaly elkezdte a közel kétmilliárd dollár értékű új gyárlétesítményének megépítését Thai Nguyen tartományban, ahol a vállalat állítása szerint majd okostelefonokat és táblagépeket fognak gyártani. Ha elkészül, ez lesz az egyik legnagyobb üzeme a Samsungnak.

Nguyen Van Giang, az üzemet biztosító biztonsági szolgálat vezetője sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Elmondása szerint a verekedés akkor tört ki, amikor az egyik munkást nem engedték be a gyár területére, mivel az elfelejtette magával hozni a beléptetőkártyáját. Szó szót követett, majd verekedés kezdődött. Természetesen a munkások társuk segítségére siettek, amelynek az lett a következménye, hogy közel 3000 dolgozó fordult a teljes biztonsági szolgálattal szembe.

A munkások a közben kiérkező rendőröket is megtámadták, kövekkel dobálták azokat, valamint egy motorbiciklit is felgyújtottak. A rendőrség közleménye szerint 3 órával a verekedés kezdete után sikerült helyreállítani a rendet, de egy ember halálos, míg négy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A Samsung egyébként – hasonlóan a Nokia, Intel, egyéb nagy cégekhez – azért is épít most gyárakat az indokínai félszigeten, mivel lényegesen olcsóbb a munkaerő, valamint Vietnám vezetésének feltett szándéka, hogy segítsék az ország későbbi exportját is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá