Bemutatkozott a Samsung WB2200F fényképezőgépe

2 2,583

Professzionális portrémarkolatos DSLR gépnek is beillik a Samsung által még a CES 2014-es kiállításon bemutatott új, akár 60x-os optikai zoomra is képes WB2200F kamerája. Az elsőre rendkívül robosztus gép 16MPx-es maximális felbontásra képes.

A készülék elsőre akár egy Nikon vagy Canon gépre hasonlít, de mivel a profi fotósok mellett akadnak amatőr és hobbifotósok is, jó eséllyel lehetőséget lát a Samsung ezen piacban is, lévén, hogy itt az objektívcsere nem opció. Az új vertikális markolati kiképzés is kényelmes fogást biztosít akár portré képek készítésekor is a masina, melynek tömege mindössze 708 gramm akkumulátorral együtt.

A Samsung WB2200F készülék egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinte hihetetlen, akár 60x-os optikai zoomot is biztosít, mely 20-1200 milliméteres teleállással rendelkezik, így a széles látószög garantált. Fentiek mellett f2,8-5,9-es kezdő fényerő és optikai képstabilizátor is helyet kapott.

Az érzékelő lapka mérete viszont csak 16 millió képpontos 1/2.3″ tehát nem képes csodákra, viszont természetesen BSI-CMOS rendszerrel ellátott, azaz hátsó megvilágítású, mint már minden Samsung kamerában.

A fényképező érzékenysége ISO 80-tól ISO 6400-ig terjed, valamint természetesen a Samsung Smart funkcióival is fel van szerelve, így igazán intelligens gépet kapunk majd a kezeink közé. A WB2200F készülék NFC és WiFi kapcsolattal is fel van vértezve, valamint a készülék hátoldalán egy 3″-es 460 ezer képpontos LCD megjelenítő is helyet kapott.

A készülék egyébként alkalmas a Full HD felbontású videók készítésére is, melyet 30 kép/másodperces sebességgel végez. Természetesen támogatja az SD, SDHC, SCXC kártyákat is, valamint az USB 2.0-ás kapcsolat is támogatott.

A hazai bevezető ár egyelőre nem ismert.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

2 hozzászólás

  1. ár nélkül szinte csak pletykaszintű tájékoztatás… hiányzik az ÁR-ÉRTÉK arány..lehet olyan magas az ára, hogy ezek a paraméterek szarok..de lehet az ellenkezője is..

Szólj hozzá