Továbbra is a Jelly Bean a legnépszerűbb Android-verzió

0 529

Miközben egyre több készülékre válik elérhetővé a legújabb Android, a felhasználók zöme mégis az eggyel korábbi verzióra esküszik.

Kiadta az első idei évre vonatkozó Android-verziók piaci megoszlását bemutató diagramját a Google. A december elején közölt adatokhoz képest bár növekedést mutat, ennek ellenére sem történt számottevő változás KitKat-fronton: a legújabb Android a másfél hónappal ezelőtt mért piaci részesedését tekintve, most kicsivel több, mint 1,4 százalékon áll.

Ennél sokkal nagyobb változás érte azonban a Jelly Bean-t használók táborát, amely a korábbi 54,5-ről 59,1-ra emelkedett alig egyetlen hónap leforgása alatt. A Google Dashboards adatait idéző Engadget a KitKat népszerűtlenségét azzal indokolja, hogy bár az utóbbi hetekben újabb gyártók csúcsmobiljaira tette elérhetővé legújabb Android-ját a Google, még mindig elenyésző az új rendszerrel kompatibilis készülékek száma. Arról nem is beszélve, hogy csokoládéról elnevezett operációs rendszer láthatóan inkább a keresőóriás hardvereire korlátozódik, vagy mondjuk úgy, a Google inkább azoknak kedvez.

A diagram további versenyzőit tekintve a Jelly Bean után harmadik a Honeycomb, majd őt követi a Gingerbread, és végül sereghajtóként a 2.2-es Froyo. Kíváncsi várjuk, hogy vajon hogyan alakul majd a jelenlegi állás egy-két hónap elteltével, addigra ugyanis a Samsung is vélhetően zöld utat ad saját, házon belül készített Android-verziójának.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá