Megerősített S5 specifikációk, érkezik az S5 Mini és az S5 Zoom is

0 1,292

A Sammobiles egy bennfentes információira hivatkozva tette közzé, hogy megerősítést nyert a Galaxy S5 néhány részlete. Sok misztikum vette körül eddig az új modellt: 8 magos Exynos 6 vagy 4 magos Snapdragon processzor kerül-e bele, vajon a Samsung új képstabilizátorral ellátott kameráját kapja-e stb. Néhány kérdésre ezek közül most választ kaphatunk. Külön érdekesség a Galaxy S5 Miniről és S5 Zoomról kiszivárgott információ is.

Kezdjük is az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó jellemzővel: fémből vagy műanyagból lesz a telefon váza? Úgy tűnik a válasz az, hogy mindkettőből. A fémkivitelű verzió várhatóan 800 euró körül lesz megvásárolható, míg a műanyag nagyjából 650 euróba kerül majd. Ezzel a Samsung az Apple orra alá szeretne borsot törni, hiszen az almás telefon is ugyanezzel a stratégiával került a polcokra. Azzal viszont számolnunk kell, hogy talán csak egy fém hátlapról és oldalsó borításról lesz szó, nem pedig teljesen egybefüggő, illesztés mentes fémvázról.

A felbontásról szóló új információk megegyeznek az eddigi pletykákkal, 2K (2-szer fullHD) Super Amoled kijelzőre számíthatunk, melynek mérete 5,25”. A telefon hátoldalán egy 16 megapixeles kamera foglal majd helyet, bár az még nem világos, hogy a hardveres optikai képstabilizátor (OIS) is benne lesz-e.

CPU tekintetében biztosan nem fogunk csalódni. Exynos 6 (8 maggal egyszerre dolgozó) és Snapdragon 805 van a terítéken, attól függően, hogy a vásárolt modell LTE-lépes vagy sem. Mindkét esetben komoly gyorsulás várható, különösen grafikai téren. A fémvázas LTE variáns szinte biztos Exynos 6 procit és 64 bites rendszert kap. Az pedig egész biztosnak tűnik, hogy mindegyik S5 Android 4.4.2 Kitkattal érkezik.

Szintén megerősítést nyert, hogy valamikor júniusban várható az S5 Mini és az S5 Zoom változat qHD felbontással.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá