Vezessünk okosórával! A BMW i3 és a Galaxy Gear jól megértik egymást

0 1,772

A CES 2014 kiállításon minden okos volt. Láthattunk okosórát, szemüveget, sőt még okoscipőt és kesztyűt is. Így nem meglepő, hogy az autók is intelligens tulajdonságokkal felruházva mutatkoztak be. A BMW is megmutatta a világnak legújabb elektromos autóját (i3), amely okosórával képes kommunikálni. Egész pontosan a Samsung Galaxy Gear modellekkel.

A Galaxy Gear BMW-s alkalmazása kutatási célokat szolgál, így a jövőben további fejlesztések is várhatóak. Jelenleg többek között megjeleníti az autó aktuális állapotát, beleértve pl. az akkumulátor töltöttségi szintjét, illetve hogy hány kilométert tehetünk meg az elektromos autóval újabb töltés nélkül. Problémás esetben az óra jelezhet is nekünk, ha a közelben töltőállomás található.

Samsung-shows-off-Trek-Bike-prototype-that-charges-your-Note-3-Galaxy-Gear-BMW-i3-integration

A felhasználók a telefonban tárolt névjegyzékből címeket is küldhetnek járművük beépített navigációs rendszerének az óra segítségével. Ennek köszönhetően nem kell beírnunk a címet, amivel rengeteg idő spórolható. A Galaxy Gear megjeleníti az ajtók, a napfénytető és az ablakok helyzetét is, így nem kell aggódnunk attól, hogy például egy ablakot elfelejtünk felhúzni.

BMW-samsung-galaxy-gear-02

A klímát akár távolról is tudjuk vezérelni. Az utastér hőmérséklete így még azelőtt beállítható, hogy beülnénk a kocsiba. Mindehhez egyébként nem szükséges az óránkat nyomkodni, az S Voice segítségével a Galaxy Gear –így az autó is- hangutasításokat is elfogad.

BMW-samsung-galaxy-gear-01

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá