Nem biztos, hogy a Galaxy S5 megkapja az írisz szkennert

1 958

Elsőként számoltunk be arról, hogy a Samsung Galaxy S5 legnagyobb dobása az írisz szkenneres azonosítás lehet. Ez a technológia nagyjából 150-szer biztonságosabb, mint az ujjlenyomat-olvasás, melyet jelenleg az Apple alkalmaz. Amennyiben a Samsung ezt valóban megjelentetni, akkor iparági sztenderdet alkotott, melyet mindenki át fog venni. Azonban kérdéses, hogy a most megjelenő csúcstelefon megkaphatja-e ezt a funkciót.

A Samsung alelnöke Lee Young Hee, nem tudta azt megerősíteni a CES-en, hogy ez funkció be fog-e kerülni a legújabb csúcsmobilba. Az viszont biztos, hogy jelenleg vizsgálják azt, hogy milyen módszerrel lehetne hétköznapivá tenni ezt a bonyolult funkciót. Kifejezetten kérdéses, hogy a ködösítés azért van-e, hogy az érdeklődést fenntartsák, vagy tényleg kísérleti szakaszban van ez a biztonsági rendszer.

Bár az írisz szkenner sokkal jobban véd az illetéktelen behatolóktól, mint az ujjlenyomat-olvasó, azért nem feltörhetetlen. A 2012-es Black Hat konferencián sikerült kijátszani az esetek 80%-ban, bár ott profi hackerek végezték el a műveleteket. Te örülnél, ha írisz szkenner lenne a Galaxy S5-ben?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

1 hozzászólás

Szólj hozzá