3-4 év kell az OLED TV-k elterjedéséhez

0 1,078

Egy interjúban HS Kim, a Samsung vizuális megjelenítők üzletágának alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az OLED technológiával felszerelt TV-k 3-4 év múlva terjedhetnek el tömegesen. Nagyjából ekkor érkezik el az idő, amikor egy átlagos fogyasztó is megengedheti magának ezt a technológiát. A jelenlegi nem túl barátságos árak oka az OLED TV-k gyártási folyamatában gyökerezik.

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez ennyi időt vesz igénybe. Nagyjából három-négy évet.” Kim azt is elismerte, hogy az elmúlt évben nem tudtak különösebb piacbővülést elérni, mert kevesen fizetik meg a 9000 dollár körül kezdődő árakat. (nagyjából 2 millió forint) A helyzetet az is bonyolítja, hogy hiába készülnek UHD televíziók, ha nagyon kevés UHD tartalom segíti a képélesség kihasználását.

A folyamat felgyorsítása érdekében a Samsung tárgyalásokat kezdett más UHD gyártókkal és egyes hollywoodi studiókkal, hogy a gyártási költségekből és UHD felbontású filmek hiányából származó akadályokat elhárítsák. További megoldásra váró probléma a Smart TV trend, ugyanis ezeknek a funkciógazdag eszközöknek a használata is kihívást jelent a gyártók számára.

A Samsung éppen ezért vezeti be a hang és gesztusvezérléssel kapcsolatos újításait. Azt tapasztalták, hogy az érintőképernyős vagy billentyűzetes megoldás nem a megfelelő az okostévék esetén. A Samsung-Android televíziókkal kapcsolatos híreszteléseket pedig Kim nem cáfolta, de meg sem erősítette. „Egyelőre vizsgáljuk ezt a kérdést. Ha a felhasználók számára az Android jelenti a legjobb megoldást, akkor alkalmazni fogjuk.”

Kim arra is kitért, hogy a tartalomszolgáltatók piacára a Samsung nem kíván belépni a közeljövőben. Ez azt jelenti, hogy a Samsung nem tör pl. a Netflix babérjaira. „Nem érdekel minket, hogy olyan területre lépjünk, amihez nem értünk. Tartalmi területen nincs különösebb tapasztalatunk, ezért továbbra is a minőségi eszközök előállításánál maradunk.”

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá