Megérkezett a Samsung 1 TB-os SSD meghajtója

0 845

A Samsung a világon elsőként készített 1,8″-os méretben egy terabájtos SSD-t. A Samsung még múlt év végén jelentette be, hogy a népszerű 840 EVO sorozatának egyik legújabb tagját, mini-SATA méretben is elkészíti. Az új 1,8″-es tárhely, elképesztő, 1TB-os kapacitást kínál a felhasználók számára.

A legtöbb SSD ugyan 2,5″-es méretű amelyek könnyedén illeszthetőek akár a személyi számítógépekbe, akár a laptopokba, de az úgynevezett ultrabookok legtöbbje már 1,8″-es méretű mSATA csatlakozóval ellátott háttértárat fogadnak.

Az 1,8″-as méretben 1TB-os háttértár még egyáltalán nem létezett, így jó hír a Samsung immár ilyen megoldást is biztosít. További fontos tudnivaló, hogy az új 840 EVO mSATA SSD akár 98 ezer véletlenszerű műveletet is kezel egy másodperc alatt az olvasáskor, míg íráskor is 90 ezer feletti az eredmény.

A meghajtó olvasási sebessége a Samsung saját eredményei alapján 540 MB másodpercenként, míg az írási sebesség is 520MB egy másodperc alatt. Természetesen ha nincs szükségünk 1TB-os háttértárra, a Samsung egyéb megoldásokat is kínál, hiszen 120GB, 250GB és 500GB-os méretekben is elérhető a 840 EVO széria.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá