Feltörték a Dropboxot

0 985

Belső karbantartási problémára hivatkozva, péntek késő este rövid ideig elérhetetlen volt a Dropbox weboldala. Mint utólag kiderült, a leállást hacker támadás okozta.

Január 10-én, péntek este rövid ideig elérhetetlen volt a népszerű felhőszolgáltató hivatalos weboldala. A kimaradást a szolgáltatás mögött álló vállalat hivatalos Twitter-csatornáján közölt információk szerint rutin ellenőrzésből származó probléma okozta, néhány perccel később azonban a The 1775 Sec nevű hacker aktivista-csoport elismerte, ők álltak a támadás hátterében. A Dropbox.com leállását követően, a Massachusettsi Műszaki Egyetem aldomain-jét is hasonló támadás érte.

A hackerek ezután twitteren keresztül üzentek a Dropbox-szot üzemeltető fejlesztőknek azzal fenyegetőzve, hogy felhasználói adatokat tesznek közzé, amennyiben nem javítják ki haladéktalanul a felhőszolgáltató sebezhetőségeit.

Az este folyamán a hacker-csoport végül elismerte, a támadás csak egy jól sikerült szándékos megtévesztés volt, ami tulajdonképpen semmilyen formában sem sértette meg a Dropbox biztonsági előírásait és nem veszélyeztette a szolgáltatás felhasználóinak személyes adatait sem. Mint utólag kiderült, a támadók így akartak tisztelegni az egy évvel ezelőtt, január 11-én fiatalon elhunyt amerikai programozó és internet-aktivista, Aaron Swartz emléke előtt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá