Fejmozdulatokkal lesz vezérelhető a Galaxy S5?

1 2,464

A Samsung telefonok tulajdonosai már eddig is több gesztusalapú funkcióhoz szokhattak, mint a Smart Pause vagy a Smart Stay. Előbbi azt jelenti, hogy amint elfordítjuk a tekintetünket egy lejátszott videóról, az megáll. Ha pedig ismét ránézünk a kijelzőre, a film újraindul. A Smart Stay ugyanezen az elven működik, de szemünk ekkor a fényerősséget és a telefon „elalvását” határozza meg.

A nemrég benyújtott szabadalmi bejelentés alapján joggal feltételezhetjük, hogy a gesztuskontroll funkciók még érdekesebbé válnak a rövidesen érkező Galaxy S5 készülékekben. A szabadalmi lista olyan mozzanatokat nevez meg, mint például a bólintás vagy a kacsintás, a fej jobbra vagy balra történő elmozdítása. Ezekkel többek között a korábban megnyitott weboldalak között tudunk majd lapozgatni.

samsung-galaxy-s5-eye-head-tracking-patent-1

A dokumentum szerint a fejmozdulatokat a kamera funkció során is kiaknázhatjuk majd, vagy különféle multitasking megoldásokra bírhatjuk rá telefonunkat. A szabadalom megjelenése két nappal ezelőttre datálódik, ezért igen valószínű, hogy a februári MWC-n már ki is próbálhatjuk az új megoldást, várhatóan a Galaxy S5 készüléken.

Ha figyelembe vesszük az írisz szkennerrel és az új külsővel kapcsolatban felröppent híreket, akkor elmondhatjuk, hogy egy nagyon újszerű jellemzőkkel felfegyverzett Samsung zászlóshajó várható Barcelonában.

samsung-galaxy-s5-eye-head-tracking-patent-2

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
"Posztmodernül rávakuzok a Napra". Persze csak Samsung optikával!

Hasonló bejegyzések

1 hozzászólás

Szólj hozzá