Infografika – Tudtad? 20 érdekes tény a Samsungról!

0 1,117

1. Samsung logo – Koreaiul a Samsung “három csillag”-ot jelent. Az elnevezést még a Samsung megalkotója, Lee Byung-chull találta ki, mivel olyan erős és örökkés fényes céget gondolt ki, mint a csillagok az égen. A három darab csillag a vállalat logójában egészen 1993-ig feltűnt, amikor is újratervezték azt.

2. Új management – 1993 júniusában egy nemzetközi úton vett részt Lee Kun Hee, a Samsung akkori vezetője, amelynek során Németországban, egy 3 napos konferencián vázolta vajon mitől is lesz majd sikeres a Samsung. Frankfurtban elhangzott egy azóta szállóigévé vált mondat is, amely szerint mindent meg kell változtatni, kivéve a családot. Azóta a Samsung az egyik legnagyobb technológiai óriássá nőtte ki magát a piacon.

3. A minőség mindenek felett – 1995 márciusában Lee Kun Hee nem volt megelégedve a Samsung termékek minőségével. 2000 Samsung alkalmazott előtt zúzatott be mintegy 150 ezer telefon- és faxkészüléket, ezzel is ösztönözve őket a jobb minőségre való törekvésben.

4. Emberi erőforrásképzés – A Samsung több, mint 236 ezer munkavállalót foglalkoztat a világ 79 országában. 1993-ban a Samsung egy 64 előadásos képzést is tartott, mintegy 53 ezer alkalmazottjának.

5. Samsung minőség – A Samsung termékeinek 90%-a a saját gyáraikban készül.

6. Munkatársak – A 236 ezer Samsung dolgozó több, mint fele Dél-Koreán kívül dolgozik.

7. Bevétel – 2012-ben a vállalat bevételei meghaladták a 188 milliárd dollárt. 2020-ra ez a szám várhatóan 400 milliárd dollár fölé fog emelkedni.

8. A Samsung márka – 2012-ben a Samsung a 9. helyen végzett a világ összesített legjobb márkáinak listáján. Ez összesen 40%-os előrelépést jelentett.

9. Világelső – A Samsung termékei és szolgáltatásai úgy készülnek, hogy azok a felhasználók számára a legjobbak lehessenek. A dizájnt és használhatóságot szem előtt tartva születnek meg azok a termékek és szolgáltatások, melyeket az emberek nap, mint nap elégedetten használnak.

10. NO.1 az okostelefonok piacán – A Samsung már több, mint 100 millió darab Samsung Galaxy S készüléket értékesített a termékcsaládból.

11. NO.1 a televíziók piacán – A világon minden egyes percben közel 100 darab Samsung televízió kerül eladásra.

12. NO.1 a memóriák piacán – A Samsung a világon a vezető memória beszállító 1993 óta. Legyen szó DRAM, SRAM, vagy SSD-ről, esetleg NAND alapú flash memóriáról a Samsung minden megrendelést kielégít.

13. Kutatás + Fejlesztés – A Samsung minden évben rendkívül nagy összegeket költ a kutatásra és fejlesztésre. A munkavállalók 25%-a csak ezeken az innovatív új dolgokon munkálkodik, mivel ez a cég egyik sikerének alapja is.

14. Kutató és fejlesztő központok – A világon összesen 33 darab Samsung kutató és fejlesztő központ működik, köztük Oroszországban, Indiában, Izraelben és Kínában is, de megtalálhatóak az Egyesült államokban, Nagy-Britanniában, Japánban és Koreában is ezek a létesítmények.

15. Dizájn központok – A Samsung dizájnba vetett hite több, mint 40 évre nyúlik vissza. Napjainkban már 6 dizájn központ is működik, melyek Londonban, Tokióban, Shanghaiban, Szöülban, Delhiben és San Franciscoban találhatóak. 2012-ben a Samsung 44 iF díjat és 7 IDEA díjat is bezsebelt.

16. Szabadalmak – A Samsung technológiái többről szólnak, mint szimpla információ. Ezek biztosítják a kaput a termékek és a szolgáltatások között. 2012-ben csak az USA-ban 5.081 szabadalmat jegyeztettek be a Samsung jogászai.

17. Innováció – A Samsung mindig is előtérbe helyezte a technológiai újdonságokat, ilyen volt az UHD TV, az S-Pen vagy a 4G képes Galaxy Camera is.

18. Környezetvédelmi tanúsítvány – A Samsung szem előtt tartja, hogy az okoskészülékek tulajdonságainak bővítése mellett azok sokkal energiahatékonyabbak legyenek és olyan anyagokból készüljenek, melyek nem tartalmaznak káros anyagokat.

19. Zöld beruházások – A Samsung figyelembe veszi, hogy felelősséggel tartozik a felhasználókra, a társadalomra és az egész bolygónkra. 2009 és 2013 között a Samsung 4,8 milliárd dollárt költött a gyárainak átalakítására ezáltal közel 85 millió tonnára redukálta a mérgező gázok kibocsátását, ami 40%-os csökkenést jelentett a 2009-es évkez képest.

20. Jövőbeli technológiák – A Samsung jövőbeli céljai között szerepel az informatikai, gyógyászati és nanotechnológiák fejlesztése, új anyagok létrehozása valamint az energiagazdaság megújítása.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá