Elképesztő grafikus látványt hoznak az új mobilprocesszorok

0 725

Las Vegasban mutatta be a mobilprocesszorok legújabb generációjának utat nyitó Tegra chipjeit az Nvidia. Hihetetlen grafika érkezik a mobilokra.

Az idei Elektronikai Világshow alighanem legnagyobb ovációját az Nvidia legújabb fejlesztése, a Tegra K1 chipek új generációs szériája érdemelte ki. A vállalat sajtóbemutatóján elhangzottak szerint a 192 maggal rendelkező mobilprocesszorok radikális változásokat eredményeznek majd az androidos mobiljátékok eddigi arculatában. Az Nvidia-vezér Jen-Hsun Huang elmondásából kiderült, nemcsak a pc-k teljesítményét hozza el táblagépekre és telefonokra az új Tegra, hanem mindez többek közt olyan fotorealisztikus grafikával párosul majd, mint az alább látható rövid felvételen megjelenő alak. Valljuk be, nemigen túloztak a fejlesztők.

A 192 maggal operáló Tegra K1 chipek a bemutatón közölt információk szerint az Apple 64 bites A7 egységének közel háromszorosát nyújtják teljesítményben. Az Nvidia új mobilprocesszorai kétféle változatban lesznek kaphatók, ezek közül a 32 bites, 2.3GHz-en dolgozó verziók még az idei első felében, míg a 64 bites (2.5GHz) változatok az év vége felé kerülnek forgalomba.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá