Bocsánatot kért a Snapchat

0 957

Hivatalos blogbejegyzésben kért elnézést a felhasználóktól az év elején történt biztonsági incidens miatt a Snapchat. A vállalat ma egyúttal kiadta a szolgáltatáshoz tartozó legfrissebb javítását is.

Ma élesítette a múlt hét folyamán ígért biztonsági javítását a Snapchat. A népszerű multiplatformos képküldő szolgáltatást még az év elején érte hacker támadás, amelynek következtében mintegy 4,6 millió felhasználó személyes adata került illetéktelen kezekbe. A biztonsági rést kihasználó hackerek nevekhez és telefonszámokhoz is hozzá fértek, ezek közül néhányat egy publikus weboldalon közzé is tettek.

A Snapchat eddig igen szűkszavúan kommentálta az esetet, ma azonban a cég hivatalos blogján keresztül elnézést kértek az érintettektől, hozzátéve azt is, hogy a vállalat ettől kezdve lényegesen nagyobb hangsúlyt fektet a biztonsági megoldások fejlesztésére a hasonló támadási kísérletek megelőzése érdekében.

Az előző évben nyilvánosságra hozott adatok szerint a képküldő alkalmazás felhasználói bázisának közel 80 százaléka az Egyesült Államok területéről regisztrál, a szolgáltatás ugyanakkor idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. a Wall Street Journal információi szerint a Snapchatet tavaly november közepén kísérelte meg felvásárolni a Facebook, az alapító-elnök Evan Spiegel, végül azonban elutasította a közösségi oldal 3 milliárd dolláros ajánlatát.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá