2014-ben várhatóan 1 milliárd androidos készülék fog elkelni

0 600

Érdekes tanulmányt adott ki nemrég a Gartner piackutató vállalat. Előrejelzéseik szerint 2014-ben összesen 7,6%-ot fog emelkedni a számítógépek, táblagépek, mobil és okosmobilok piaca. A tanulmányon belül a Gartner külön kitért a Google mobil operációs rendszerére, az Androidra is. A becslések szerint 2014-ben szinte abszolút egyeduralkodóvá fog válni a zöld robotos készülékek köre az eladásokat tekintve.

Míg az Apple iOS rendszerű készülékeiből várhatóan 344 millió eszköz fog fogyni, addig a Microsoft Windows alapú mobileszközeiből 359 millió darab. Az Android rendszerű eszközök eladásai viszont várhatóan 1-1,1 milliárd között fognak alakulni a darabszámokat tekintve.

A hatalmas különbség az Androidos eszközök iránti keresletben keresendő, hiszen ezen eszközök jóval kedvezőbb áron vannak jelen a piacon, mint például az Apple iPhone vagy iPad eszköze. A tanulmány szerint 2014-ben már több, mint 2 milliárd Androidos eszköz lesz forgalomban világszinten, míg az Apple megoldásaiból csupán 680 millió darab.

A jelentés kitért az egyéb mobiloperációs rendszerekre is, de ezek szinte eltörpülnek a Google megoldása mellett. A Blackberry OS használóinak köre például 24 millióról akár 15 millióra is visszaeshet, míg a Chrome OS rendszerű eszközök használóinak száma 1,8 millióról 4,7 millióra emelkedhet.

A mobilkészülékekből egyébként várhatóan összesen 1,9 milliárd darab fog fogyni a világon 2014-ben, míg táblagépekből 265 millió darab eszköz eladása várható. Laptopokból és ultrabookokból 39 milliót vásárolhatnak majd a felhasználók, míg a PC piac eladásai 300 millióról szintén csökkennek, 277 millió személyi számítógép eladását prognosztizálják.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá