Elégedettebbek az iOS felhasználóknál az Androidosok

0 541

Gene Munster, a Piper Jaffray népszerű elemzője szerint az iOS és Android felhasználók szinte egyformán elégedettek az Apple App Store és a Google Play áruházában található alkalmazásokkal.

Az elemző mindkét áruház esetében az ingyenes Top 200-as listát vette górcső alá, tanulmányozta a felhasználók értékeléseit, a hozzászólásokat és visszajelzéseket is. Az eredmény közel azonos, bár a mérleg nyelve már az Androidos alkalmazások felé billen. Összesen 112 darab alkalmazás átlagos értékelését tekintve az iOS platform 4,16, míg az Android platform 4,28 pontos értékeléseket kapott.

Fontos megemlíteni, hogy a felhasználók általi értékelések szempontjából mindenképp az iOS vezet, mivel például a fizetős alkalmazások esetében jóval magasabb az értékelések száma. iOS-nél átlagosan 6,1 millió születik, míg az Android esetében csak 3,4 millió. Az ingyenes appoknál viszont már mindez fordítva van, hiszen az Androidos rendszereknél közel 62 millió értékelés áll szemben 27 millióval. A különbség talán abból adódik, hogy az iOS eszközöknél a felhasználók szívesebben vásárolnak fizetős tartalmat.

Gene Munster hozzáteszi, hogy természetesen a háború tovább folytatódik a két platform között, hiszen az Apple és a Google egyéb plusz szolgáltatásai élénkítik majd a versenyt. Az Apple Maps a Google Maps vetélytárs lehet, míg a Siri és a Touch ID a Google beszédfelismerő és azonosító eljárásaival vetekedhet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá