Antibakteriális kijelzők borítják majd a jövő telefonjait, táblagépeit

A karc és egyéb külső hatásokkal szemben is meglepően strapabíró kijelzők után, antimikrobiális védelemmel borított üvegek fejlesztésére fókuszál a Corning. A cég állítása szerint ilyen kijelzők borítják majd a jövő elektronikus eszközeit.

A Las Vegasban jelenleg is zajló Elektronikai Világshow-n jelentette be legújabb, a világ első, baktériumok ellen is védelmet nyújtó paneljeit a Corning. A vállalat hivatalos sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a speciális üveg alkotóelemeiben rejlő komponens megakadályozza a kijelző felületén megjelenő baktériumok, mint az alga, a penész, vagy a gombák lerakódását, illetve elszaporodását.

A technológia széleskörű alkalmazhatóságának lehetősége egyelőre csaknem megkérdőjelezhetetlen, a felhasználás területét tekintve az építészeti szerkezeteken át, az ajtókon, ablakokon keresztül, a számítógépekkel és egyéb elektronikai eszközökkel bezárólag szinte mindenütt hasznosítható, beleértve a mobiltelefonok és táblagépek területét is.

Noha konkrét vállalatok egyelőre nem tolongnak az új kijelzőért, a Corning szerint alig pár éven belül már ilyen panelek borítják majd a legtöbb okostelefont és táblagépet is.

Az antibakteriális Corning Glass üvegek mellett Samsung szempontból sem unalmas az idei CES, a vállalat nemrég jelentette be vadonatúj erőmű táblagépeit, hajlítható televízióját, az Intel pedig az androidos okostelefonokhoz használható okosheadsettel támad.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá