Samsung újdonságok a CES 2014-en (1. rész, intelligens háztartási megoldások)

0 1,515

SAMSUNG SMART HOME

A CES 2014-en a Samsung bemutatta az intelligens otthonok új korszakát.

A Samsung Smart Home lehetővé teszi az otthoni eszközök vezérlését és szinkronizálását egyetlen platformon keresztül. Ez az integrált felület képes kezelni a Smart TV-ket, okostelefonokat, tableteket és háztartási berendezéseket.

A „Samsung Home” márka és logo az új fejlesztésekkel együtt debütált Las Vegasban, a dél-koreaiak szemmel láthatóan komolyan veszik ezt az irányt. A CES-en és a jövőben számos új eszköz és szolgáltatás fog megjelenni a vállalat portfóliójában, ami mind a „Smart Home” jövőképet szolgálja.

Fontos részlet, hogy az intelligens otthon nem kizárólag háztartásoknak szól, a vállalati szféra is jelentős előnyöket élvezhet a megoldás bevezetésével. A Samsung Smart Home kezdetben 3 fő szolgáltatást nyújt felhasználóinak.

A legfontosabb ezek közül talán a „Device Control”, ami az otthoni eszközök figyelemmel kísérését és eszközfelügyeleti lehetőségét teszi lehetővé. Ennek köszönhetően személyre szabott beállításokat és parancsokat küldhetünk pl. okostelefonunknak, Smart TV-nek, vezérelhetjük a légkondicionálót vagy akár az otthoni világítást. Mindezt attól függetlenül tehetjük meg, hogy épp otthon vagyunk-e, esetleg az irodában ülünk vagy a dugóban várakozunk.

A „Home View” szolgáltatással bármikor betekintést nyerhetünk otthonunkba okostelefonunk és pár apró kamera segítségével. Ezzel mindig ellenőrzésünk alatt tudhatjuk és biztonságban érezhetjük lakásunkat. A harmadik alapszolgáltatás a „Smart Customer Service”, ami egy intelligens ügyfélszolgálatot jelent. A rendszer így mindig jelezni fog, ha egy eszköz nem működik és szervizelést vagy alkatrész cserét igényel.

A Samsung a jövőben szinte minden eszközt kompatibilissé tesz Smart Home rendszerével. Sőt, a saját fejlesztésű home szoftver protokollal (SHP) az a célja, hogy más gyártók eszközei és szolgáltatásai is kapcsolódni tudjanak az intelligens otthonhoz, így a cég partnerei sem maradnak ki a jövő nagy megoldásából.

Screenshot_2014-01-05-08-09-582

SAMSUNG CHEF COLLECTION

A CES-en a Samsung bejelentette prémium háztartási gépeinek új irányát is, többek között a konyhában lesznek segítségünkre az innovációk. A Smart Kitchen segítségével kezünkben tarthatjuk a teljes ételkészítési folyamatot elejétől a végéig.

A rendszerhez tartozik egy új fejlesztésű hűtőgép, ami külön ügyel az egyes hozzávalók tulajdonságaira, hogy hosszan tartó frissességet biztosítson. A négyajtós hűtőszekrény RH9900 névre hallgat, sokak szerint hatalmas előrelépést jelent az ételek tartósításában és tárolásában. Belső terét úgy alakították, hogy a főzéshez szükséges hozzávalók a lehető legoptimálisabban legyenek hozzáférhetők. Ún. Metal Cooling Plate (kb. fém hűtő-tényérnak fordítható) megoldások segítik, hogy a teljes hűtő vagy annak egyes részei folyamatosan a megfelelő hőmérsékletet biztosítsák. Hogy az optimális páratartalom és hűtési teljesítmény legyen jelen minden rekeszben, a Samsung egy „Hármas hűtőrendszer” megoldást fejlesztett ki. Ez már nem csak a tárolást, hanem az ételek előkészítését is segíti, attól függően, hogy pl. vörös húst vagy halat pácolunk egy előkészítő zónában. Tehát nem csak hűtőről, hanem egy a főzést minden területen segítő berendezésről van szó.

A Chef Colection része még egy páratlan hőszabályozással ellátott sütő is. Igazi jelentősége nem csak az, hogy többféle ételt készíthetünk benne különböző hőmérsékleten, más-más sütési idővel. Valódi innováció tartalma egy mikrohullámú érzékelő rendszerrel ellátott főzési segéd. Az „auto szakács” menüvel így nem fogjuk túlfőzni vagy odaégetni a vasárnapi ebédet, mert digitális kuktánk határozza meg többek között a sütési időt és hőmérsékletet. Újdonság még egy különleges szűrőrendszer, ami távol tartja a kellemetlen szagokat és a füstöt.

A makulátlanul tiszta étkészlet legalább annyira része egy jó étkezésnek, mint maga az étel. A mosogatógépek piacán az elmúlt 40 év során nem történt különösebb újítás, míg a Samsung be nem mutatta új technológiáját. A DW80H9970 nevű modell teljesen új megközelítés alapján tisztítja az edényeket, az ún. „Vízfal” (Waterwall) technológiával. A hagyományos mosogatógépek szórókarokkal dolgoznak, ezzel nem érnek el minden tányért vagy evőeszközt, amit a mosogatógépbe tettünk. A Waterwall megoldással a mosogatógépben egy saroktól sarokig terjedő vízfal jön létre, ami következetesen egyenletes víznyomást biztosít. Emellett akár egy időben kétféle intenzitású mosogatást is elvégezhetünk, van ugyanis egy magasabb nyomású és hőmérsékletű funkció a nehezebben tisztítható edények számára.

Végezetül a rendszer részét képezi egy a korábbihoz képest kevésbé professzionális, de annál praktikusabb hűtőszekrény. A RH22H9010SR jelölésű termék egy családi hűtőszekrényt jelent, amelyben különféle zónákat alakítottak ki az ideális tárolás és tartósítás végett. A felső szint a főzőzóna, ahol pl. sajtokat és szószokat érdemes elhelyezni. Alatta van a családi zóna üdítők, sütemények, rágcsálnivalók számára, míg legalul a gyermek zóna található. Különlegesség egy olyan megoldás, amely a hideg levegőt a szekrény belsejében tartja, így akkor sem romlik meg az étel, ha az ajtó nyitva marad.

la-fi-tn-ces-2014-samsung-lg-lead-smarthome-push-with-connected-appliances-20140106

BRUTÁLIS GYORSASÁGÚ ÉS KAPACITÁSÚ MOSÓGÉPEK

A Samsung a CES-en egy olyan megoldást is leleplezett, amivel a padló tisztítása és ápolása, illetve ruháink kimosása gyorsabbá és egyszerűbbé válik. Így értékes időt spórolhatunk a házimunkán.

A Samsung CF9000 szinte már mosodai teljesítményt nyújt mosó és szárító funkcióival. Ezt mosási kapacitása is mutatja, ugyanis 160 literes belső térrel rendelkezik mosási funkció esetén, szárító kapacitása pedig közelít a 300 literhez. A dob méretének és a SuperSpeed technológiának köszönhetően sosem látott sebességű mosási ciklusokra képes, amely során a tisztítás és a szárítás is megtörténik. Az innovatív elöltöltős mosógép mindössze 30 percet igényel egy ciklushoz, ezzel hetente akár 2-3 órányi időt is megtakaríthatunk. Különleges innováció a PowerFoam technológia, amely felhabosítja a mosószert, így az képes behatolni a szövetekbe. Mindemellett a CF9000 az előkelő „ENERGY STAR, 2014 leghatékonyabb mosógépe” elismeréssel is rendelkezik.

A WF9000 ipari változata (de még háztartásokban is alkalmazható) a WA9000, amit ún. AquaJet technológiával vérteztek fel. Az AquaJet koncentrált vízpermettel juttatja a mosószert a szövetekbe, ami egy teljesen új és nagyon hatékony megoldás.

INNOVATÍV PADLÓTISZTÍTÁS

A VU7000 egy könnyen hordozható álló „motion syncron” vákuumtisztító. Ránézésre sokan porszívót kiáltanánk. A nagy teljesítményű szívót úgy alakították ki, hogy a legnehezebben elérhető helyekhez –pl. sarkok, szekrény mögötti részek- is könnyedén hozzáférjen. A CycloneForce multi innováció ún. ciklon kamrákban keringeti az összegyűjtött koszt, így azok biztosan nem kerülnek vissza a légtérbe.

Upright_vac

 

A CES-en a Samsung még számos otthon használható újdonságot mutatott be, de ezek már nem háztartási célokat szolgálnak, így sorozatunk következő részeiben olvashattok majd ezekről.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá