Hivatalos: itt vannak az új Samsung táblagépek

0 1,157

Varázsceruza, funkció-kánaán, műbőr és lenyűgöző teljesítmény – röviden így foglalhatnánk össze a Samsung nemrég bemutatott újabb generációs táblagépeit.

Hivatalosan is megerősítést nyertek a korábban kiszivárgott pletykák, valóban négy új tabletet mutatott be Las Vegasban a dél-koreai gyártó. Az egyszerre három különböző méretben (8.4, 10.1, 12.2) is érkező Galaxy Tab Pro mellett a kizárólag 12 coll méretben piacra kerülő Note Pro sem törpül el éppen: Az új tablet kijelzőjének felbontása 2560×1600 pixel, az ehhez a felbontáshoz járó terjedelmes munkaterületen immáron – a szinte már a Note-sorozat védjegyévé vált – S Pen érintőceruzával is dolgozhatunk. Az alkalmazások zökkenőmentes futásáról 3GB RAM, a Qualcomm Snapdragon 800-as vagy az Exynos 5 Octa nyolcmagos chipverziója gondoskodik. A microSD kártyával is bővíthető belső tárhely mérete alapjáraton, kiviteltől függően 32, vagy 64 gigabájt kapacitással bír, ezen kívül 8 megapixeles elülső, és 2 megapixeles hátoldali kamerát, Bluetooth 4.0, és USB 3.0-ás szabványú csatlakozásra alkalmas portot is kapott a Note Pro.

A három különböző méretben megjelenő Tab Pro esetében a hardveres specifikációk szinte egytől egyig megegyeznek, kivéve, hogy ehhez a modellhez nem jár ceruza, illetve az akkumulátor teljesítményét tekintve, az valamelyest elmarad a Note Pro-étól. A hardveres újdonságok között fontos kiemelni még a Samsung által csak MagazineUI-nak nevezett, leginkább a Windows 8-ra emlékeztető újság jellegű kezelőfelületet, mely segítségével a felhasználók látványos formában rendszerezhetik a főképernyőn megjelenő tartalmaikat, kedvenc alkalmazásaikat.

A Samsung által hivatalosan ma hajnalban bemutatott Note Pro és Tab Pro táblagépek Wi-Fi, Wi-Fi és 3G, illetve Wi-Fi és LTE csatlakozásra alkalmas kombinációkban, Android 4.4-el, illetve műbőr borítású hátlappal lesznek kaphatók még az idei negyedévben. A táblagépek pontos ára egyelőre nem ismert.

A táblagépekről készült további fotók a Verge oldalán tekinthetők meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá