CES 2014: a Parrot bemutatta a legdurvább otthoni robotokat

A sajtó munkatársainak a mai nap folyamán elkezdődött a 2014-es CES Las Vegasban. Az egyik legjelentősebb technikai seregszemléjén máris bemutattak olyan dolgokat, melyeket látva tátva maradt a szánk. Az egyiket a Parrot szállítja: ma két kis robotot csodálhattak meg a látogatók. Az egyik egy helikopter, míg a másik egy guruló drón.

A Parrot MiniDrone egy kis repülő szerkezet, melyet az Androdios táblagépünkkel vagy okostelefonunkkal tudjuk irányítani. Jóval kisebb, mint az Ar.Drone, éppen ezért kevesebb ideig tudjuk reptetni: csupán 8 percig. A legfrissebb technikával Bluetooth 4.0 segítségével tudjuk összekötni. Az ára egyelőre nem ismert, de sajtóhírek szerint kevesebb lesz, mint 400 dollár.

A másik robot nem repül, hanem gurul a földön. Ez sem túl nagy, azonban a promóciós videón jól látszik, hogy akár kisebb tárgyak szállítására is alkalmas lehet. Érdemes megnézni a mozgóképes anyagot, mert nagyon jóra sikeredett. Reméljük minél gyorsabban betudunk szerezni belőlük egy-egy demo példányt, s így megmutathatjuk: mit is tudnak a valóságban.

[information]Az International CES, ismertebb nevén Consumer Electronics Show (CES), az egyik legnagyobb és legismertebb elektronikai és technológiai kiállítás a világon. A rendezvényen rengeteg multinacionális IT vállalat képviselteti magát a világ minden tájáról. A CES-t évente rendezik meg Las Vegasban. A januári kiállításon lehet először hallani az új termékekről, tanulmányokról. A CES azért az egyik legjelentősebb ilyen esemény, mert a rivális show-t, a COMDEX-et megszűntették![/information]
Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá