A Samsung kijelzők jövője – Rugalmas, összecsukható, átlátszó kijelzők

0 867

Még 2013 november 6-án Szöulban a Samsung zárt ajtók mögött bemutatott egy promóciós videót az éves elemzői napjukon, hogyan is képzelik el a kijelzők jövőjét. Időközben ez a videó felkerült az internetre is, melyben megcsodálhatjuk a rugalmas és hajlékony, összecsukható és átlátszó kijelzőket. A videót megtekintve leginkább a Különvélemény (Minority Report) sci-fi film ugorhat be nekünk, de hamarosan ezek az OLED kijelzők és hozzájuk tartozó innovatív technológiák a mindennapjaink részéve válhatnak.

A jövőben tehát ezek a kijelzők a Samsung egyik legfontosabb fejlesztései lehetnek. Gyakorlatilag minden szilárd felület kijelzővé válhat, és minden kijelző egyben hajlítható és hajtogatható lenne. Ezek a kijelzők megjelenhetnek a gépjármű szélvédőjén, összecsukható okosórákban és ébresztőórákban, de akár egy okos konyhaasztalt is el lehet képzelni, mely megmutatja az élelmiszerek tápértékét, súlyát, stb. Természetesen óriási pénzeket költ a fejlesztésre a Samsung, reméljük mire mindez megvalósul már nem leszünk túl öregek.

A fentiek alapján a Samsung egyik legérdekesebb koncepciója a mágikus telefon. Leginkább úgy lehet elképzelni, hogy a Galaxy Gear okosóra kapna egy csatolmányt az óra szíjában, mely tulajdonképpen egy kihajtható kijelző lenne, melyből pillanatok alatt varázsolhatnánk például egy teljes értékű Galaxy S okosmobilt.

A Samsung Foldiplay is egy érdekes ötlet. Amikor ki van kapcsolva, nem látunk semmit, csak például egy műanyag felületet, például egy táblát. De amennyiben bekapcsoljuk, megjelenik rajta az átlátszó kijelző. Ez a technológia jól jöhet a későbbi mobiltelefonok és táblagépeknél is.

A kérdés persze az, hogy mindez lehetséges-e, és ha igen, akkor vajon mikorra valósítható meg? Mert valljuk be rendkívül futurisztikusnak tűnnek ezek a technológiák, de mint tudjuk már jelenleg is zajlanak azon alkatrészek tesztgyártásai, melyekkel mindez megvalósítható lesz rövid időn belül. Mindenesetre a fenti koncepciók egyáltalán nem tűnnek annyira megvalósíthatatlannak, mint ahogyan most tűnnek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá