A Samsung bemutatta a Smart Home rendszerét

0 1,517

A dél-koreai tech óriás idei első nagy bejelentése a holnap kezdődő CES 2014-es rendezvényen esedékes, mindenesetre a Samsung már a mai napon lerántotta a leplet, holnap pedig élőben is fogja prezentálni legújabb fejlesztését. Az újdonság az úgynevezett Smart Home nevet kapta, mely egy olyan ökoszisztéma, mellyel a lakásunkban található összes elektronikai eszközt vezérelni tudjuk majd.

A szolgáltatás lényege, hogy okostévén, mobiltelefonon, táblagépen vagy épp az okosórán keresztül vezérelni tudjuk majd a légkondicionálót, hűtő- és mosógépet, robotporszívót vagy épp a világítástechnikát. A mobil eszközök a Samsung felhőalapú Smart Home szerverére csatlakozva kommunikálnak majd az otthoni eszközökkel, melynek segítségével bármikor lehetőségünk nyílik azokat be vagy épp kikapcsolni, valamint szabályozni a működésüket.

A rendszer vezérlését egy mobilkészülékekre, táblagépekre vagy akár a televízióra elérhető Smart Home alkalmazás adja. Ezen keresztül van lehetőségünk a Device Control menüpontban vezérelni és testre szabni az otthoni eszközök működését. A Smart Home rendszerben megtalálható egy úgynevezett Home View menüpont is, melynek segítségével bármikor élő képet kaphatunk lakásunk különböző pontjairól, azoknak az eszközöknek a segítségével, melyekben található kamera, így például a televízió segítségével bármikor képet kaphatunk nappalink aktuális állapotáról.

A Samsung Smart Home rendszere 2014 első felében kerül a piacra, melyeket folyamatosan követnek majd azok az eszközök, melyeket későbbiekben csatlakoztathatunk majd a rendszerhez. Mi már nagyon várjuk ezt a technológiát, reméljük hamarosan lehetőségünk lesz élőben is kipróbálni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá