Útmutató távoli Windows eléréshez Android rendszerrel

0 3,467

Érezted már úgy, hogy jól jönne egy távoli windows 8 vagy 8.1 elérés az Androidos telefonod/ tableted segítségével? Nos, ez nem olyan nehéz dolog, a következőkben meg is tudhatod hogyan kell. Ehhez mindössze az alábbi útmutatóra és az ingyenes Microsoft Remote Desktop nevű alkalmazásra lesz szükséged.

Az igazsághoz tudni kell, hogy a távoli elérés csak win 8 és 8.1 PRO rendszerekkel működik.

A verziót az alábbiak szerint tudod ellenőrizni:

Állj az egérrel a jobb felső sarokba, majd a jobboldali menü kinyílásakor válaszd a „beállítások” menüpontot, és a „számítógép információit”. Ekkor már láthatod a Te Windowsod pontos verzióját. Ha nem PRO, akkor 99 dollárért vásárolhatsz egyet.

Kezdjük hát!

ELSŐ RÉSZ

Először is engedélyezned kell a távoli elérést a windows rendszerben az alábbiak szerint:

 1. Hívd elő ismét a jobboldali–ún. Charms- menüt! (az egérmutatóval állj a képernyő bal felső sarkába)
 2. Kattints a nagyító ikonra (keresés), és írd be: “rendszer”! Egy kis kék monitor ikonja fogja jelezni a „rendszer” nevű menüt, arra kattints!
 3. A felugró ablak bal oldalán válaszd a „Távoli beállítások” menüt, azon belül pedig a „Bejövő távoli kapcsolatok tiltása” helyett a „Bejövő távoli kapcsolatok engedélyezése” pontot jelöld ki! Leokézod és mehetünk tovább!

Remote-settings

MÁSODIK RÉSZ

Fontos tudni, hogy bár a windows így már elérhetővé vált, alvó vagy hibernált állapotban ez mégsem fog működni. Ennek megváltoztatásához kövesd az alábbi lépéseket!

 1. Ismét csalogasd elő a jobboldali –Charms- menüt a fent leírtak szerint! Kattints a keresésre ismét és írd be: „Energiagazdálkodási lehetőségek”, majd katt erre a menüre! (zöld elem ikon jelzi)
 2. A felugró ablakban rögtön látni fogod az „Energiaséma testreszabása vagy kiválasztása” menüt, ami feltehetően „kiegyensúlyozottra” van állítva. Ez maradjon is így.
 3. Az ablak bal oldalán található az „Alvó állapotba lépés idejének módosítása” menü. Lépj be, és az alvó állapot csatlakoztatott állapotban legyen: „soha”.

power-options

HARMADIK RÉSZ

Nyilván nem várhatjuk a Remote Desktop apptól, hogy kitalálja melyik a mi gépünk. Ehhez meg kell mondanunk neki az IP címünket. Ha nem tudod, akkor kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Hívd elő újra a jobboldali –Charms- menüt a fent leírtak szerint, válaszd a keresés menüt majd írd be: „cmd”! Válaszd a „Parancssor” menüt!
 2. A felugró parancssor ablakba írd be: „ipconfig”, majd üss egy entert!
 3. Ekkor megjelennek a hálózati adapter beállításai, köztük az IP cím (IPv4). Kb így néz ki: 192.168.1.11
 4. Írd fel az IP címed!

command-prompt

Negyedik rész

Utolsó lépesekként be kell állítanunk a Windows Remote Desktop alkalmazást.

 1. Töltsd le ingyen az appot a Play Store-ból és telepítsd az eszközödre! (hivatalos Microsoft Remote Desktop alkalmazás)
 2. Lépj be az alkalmazásba és a „connection name” („kapcsolat neve”) alá írj be amit csak gondolsz! (pl. „Gábor otthoni gépe”)
 3. A „PC name” (PC neve) menübe írd be az előző rész során megismert IP címedet!
 4. A „Gateway” menüvel ne foglalkozz, menj tovább a „Credentials” („Adatok”) részhez! Itt a Microsoft fiókodhoz tartozó felhasználóneved és jelszavad kell megadnod! Mindenképp azt add meg, amit az elérni kívánt PC-hez is használsz belépéskor! Jellemzően ez egy e-mail cím és a hozzá tartozó jelszó.

Ugye nem volt nehéz?! Ezek után már élvezheted is a távoli windows elérést androidos telefonodon vagy tableteden.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá