LFDS megoldásokkal növelné bevételeit a Samsung

0 531

A Samsung felfedte azon törekvéseit, miszerint 2014-ben jelentősen növelni kívánják piaci részesedésüket a nagy formátumú kijelzők (LFDS) piacán. Ez elsősorban a kereskedelmi egységekbe és hotelekbe telepített ún. digital signage rendszerekben való közreműködést és más professzionális kijelző rendszerek értékesítését jelenti.

A jövő heti vegasi Consumer Electric Show-n a Samsung különféle virtuális környezeteket fog létrehozni és bemutatni, ilyen pl. a „Hotelek Paradicsoma” névre keresztelt installáció, ami egy hatalmas lobby videofalat és vadiúj hotel TV megoldást mutat be. A videofalon valós idejű frissítéssel lesznek láthatók pl. időjárással, közlekedéssel vagy árfolyamokkal kapcsolatos információk, míg a hotel TV rendszer lehetővé teszi a vendégeknek az online film- és játékkölcsönzést, vagy a helyi turisztikai desztináció áttekintését.

Külön figyelmet kap az üzleti megoldások közt a vállalat  interaktív táblája és a világ legnagyobb LED kijelzője (95 colos). A white board kapcsán leleplezésre kerül egy innovatív pointer megoldás is, ami a hagyományos lézeres mutatóeszközök leváltására hivatott.

A Samsungnak szüksége van a piaci rések megtalálására, ezt mutatják a b2b törekvések is. Az utolsó negyedévben az operatív bevételek ugyanis némileg mérséklődtek, ezt a kiesést pótolni kell 2014 első negyedévében. A bevételek elmaradása egyébként nem elsősorban az értékesítésből adódik. A dél-koreai won és az amerikai dollár közti árfolyamviszony miatt a Q4-ben minden USA-ban megkeresett dollár kevesebb wont ért mint a korábbi ciklusokban, ezért csökkentek a mutatók.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a 20. évfordulóra számos dolgozó kiemelt bónuszt kapott év végén, a Samsung összesen 380 millió USD-nak megfelelő összeget fizetett ki ilyen célra.

A vállalatóriás utolsó negyedéves operatív bevétele így a prognosztizált 9,4 milliárd dollár helyett kb.  8,8 milliárdra mérdésklődött.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá