Világverő proci és memória a Samsungtól, aggódhat az Apple

0 685

A Samsung mindig is az Apple előtt járt a gyártásban, hiszen az eszközeiben ketyegő erőforrásokat saját maga tervezi, fejleszti és gyártja. Úgy tűnik, 2014-ben erre az előnyre fektetik a hangsúlyt Dél-Koreában, az évkezdetre ugyanis több olyan hardware-t alkotott meg a Samsung, amivel a piacon komoly versenyelőnyt kovácsolhat amerikai versenytársával szemben.

Nemrég mutatkozott be a világnak a 8 magos Exynos 5 Octa processzor, amely egyszerre képes dolgozni Cortex-A15 (4db) és Cortex-A7 (4db) magokkal. A nagy teljesítményű, mégis energia hatékony proci a CES 2014 egyik fő attrakciója lesz, ami nem csoda, hiszen ez a világ első 8 magos mobilprocesszora, amely valóban képes az összes feldolgozóegység kihasználására.

Exynos5Octa_02

A Samsung mérnökei azonban nem dőltek hátra elégedetten, pár nap elteltével megismerhettük a világ legfejlettebb memória-technológiáját, így az etalon ez esetben is az ázsiai vállalat műhelyéből kerül ki.

Az LPDDR4 (20 nanométer) alacsony fogyasztású, dupla sebességű memória az iparág első 8Gb teljesítményű mobil DRAM-ja, a ma elérhető legnagyobb sűrűséget is ez garantálja. Adatátviteli sebessége 3200 Mbps, ami a duplája a jelenleg tömeggyártásban lévő LPDDR3 és DDR3 megoldások képességeinek, eközben 40%-kal kevesebb (1,1 volt) energiát fogyaszt.

sk-lpddr3-01

Számunkra mindez gyorsabb és szebb alkalmazásokat, fejlettebb funkciókat és nagyobb felbontású kijelzőket ígér, miközben maximalizálja az akkumulátor üzemidejét és élettartamát.

Új chipjét a Samsung elsősorban a prémium mobil piacon fogja bevetni, beleértve a nagy képernyős UHD okostelefonokat és tableteket, de megjelennek az ultra- vékony notebookokban, melyek az FHD felbontás 4-szeresére képesek, valamint a nagy teljesítményű hálózati rendszerekben.

A Samsung új memória-csomagja tovább erősíti a világ vezető DRAM gyártójának piaci pozícióját, az LPDDR4 memória ugyanis a ma létező legmagasabb szintű teljesítményt kínálja. Az első valódi 8 magos Exynos 5 Octa processzorral együtt ez egy óriási lépés a mobil eszközök következő generációja felé.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá