Ingyenesen elérhető az Android Device Manager

0 1,202

A Google még a múlt év nyarán mutatta be az Android Device Managert, mely azóta már natív androidos alkalmazásként is elérhető a Google Play áruházból. A Google új szolgáltatása még augusztusban indult el, mely az androidos telefonok és táblagépek pozíciójának nyomon követésére szolgál. Az alkalmazás a Google Play Services keretein belül működik.

Szerencsére nemrég a Google mindezt megváltoztatta és a keresőóriás a Play Áruházban is elérhetővé tette a szolgáltatást egy hasonló nevű szoftver képében. Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű, hiszen a felhasználói felület legnagyobb részén maga a térkép található, amelyen egy kis kék pötty jelzi a felhasználó aktuális pozícióját. Amennyiben több készülékkel is rendelkezünk, abban az esetben pedig egy kis piros jelvény mutatja meg az adott készülék helyét.

A megkeresni kívánt készüléket és a hozzá tartozó biztonsági szolgáltatásokat alul választhatjuk ki. Jelenleg három darab opció van, melyek közül választhatunk. Lehetőségünk van akár 5 percen át maximális hangerővel csörgetni az adott készüléket, de akár biztonsági kód segítségével le is zárolhatjuk azt. Sőt, akár törölhetjük is az összes adatot a gyári alapállapotra való visszaállítással.

Sajnos közvetlen üzenetet a készülékre küldeni még mindig nem tudunk, illetve fontos tudni, hogy a fenti funkciók csak akkor érhetőek el, ha előzőleg az eszközön engedélyeztük azok beállításait. A felhasználói felület és navigáció rendkívül egyszerű, ezáltal könnyen átlátható és használható. A tesztek alapján az eszközök pozicionálása is igen pontos volt.

Az alkalmazás használatához legalább 2.3-as Android verzióra van szükség, valamint jó hír, hogy az applikáció teljesen ingyenesen érhető el.

[app]com.google.android.apps.adm[/app]

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá