Új Google Nexus 10 mutatkozhat be a CES 2014-en

0 758

A Google Nexus 10 önmagában nem újdonság a felhasználók számára, több mint egy éve jelent meg a boltokban, még 2012 novemberében. A Samsung egyik zászlóshajója elsősorban az akkori legmagasabb (2560 x 1600-as) képernyő felbontással hívta fel magára a figyelmet.

Már tavaly év végén felröppent a hír, hogy a Cyber Monday (Amerikában mindig a hálaadást követő első hétfőn rendezett online vásárlást ösztönző nap, óriási kedvezményekkel) napján jelenik meg a Samsung Nexus 10 új verziója, ez azonban nem történt meg.

A DigiTimes értesülései szerint „várhatóan” a január 7-én Las Vegasban kezdődő CES 2014-en mutatkozik be az új tablet. A pixelszám és az AMOLED technológia valószínűleg változatlan marad, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy Android 4.4 KitKat rendszert nyomkodhatunk mögötte.

A NEXUS-sorozat alapköve mindig is az volt, hogy a Google legújabb okosrendszere a lehető legjobban legyen optimalizálva egyetlen dedikált eszközre. Az Android ezért érezhetően szebben és gyorsabban fut a Google logóval fémjelzett telefonokon és táblegépeken, amiket kisebb kihagyásokkal rendre a Samsunggal karöltve fejlesztenek.

A DigiTimes más cégeket is megemlített a CES 2014 kapcsán, szerintük a Lenovo is nagy dobásra készül egy új Yoga tablet formájában, az Asus várhatóan egy dual-boot (Android+Windows) tabletet illetve Padfone-t fog leleplezni, de az LG sem passzióból bérel hatalmas területet az év egyik legpatinásabb digitális kiállításán.

A CES újdonságairól természetesen mindent megtudhattok január 7 és 10 között itt az SWorld oldalán.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá