Új csúcskamera a Samsungtól: megérkezett az NX30!

0 891

A Samsung Electronics sajtóközleményben jelentette be a legprofibb szakmai igények mentén megtervezett, NX30 névre keresztelt kompakt kamerarendszerét. A döbbenetes képminőséget és gyorsaságot egy vadonatúj innováció is segíti, az elektronikai óriás ugyanis megalkotta első „S” méretű prémium NX lencséjét.

„Az NX30 méltó utódja a sokszoros díjnyertes NX-sorozatú kameráknak. Továbbfejlesztett és eddig sosem látott megoldások teszik lehetővé, hogy minden pillanatot a legmagasabb minőségben örökíthessünk meg. A fejlett képalkotó processzor és a SMART Camera funkció miatt várhatóan széles körben lesz népszerű, nem csak szakmai berkekben.” Áll a sajtóközleményben.

A mindössze 127 x 96 x 58 milliméter méretű –tükör nélküli- fényképező kiváló képminőségét és gazdag színvilágát egy 20.3MP APS-C CMOS képérzékelő, illetve hibrid autofókusz rendszer garantálja. Fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható.

NX30-and-16-50mm-4

A „gyorsan mozgó célpont” is ritkán látott részletességgel kapható lencsevégre, az eszköz ugyanis új fejlesztésű NX AF II rendszerrel büszkélkedhet, ami azonnali és pontos élességállítást tesz lehetővé. Ehhez társul a különlegesen gyors 1/8000 sec. záridő és a tekintélyes 9 képkocka/másodperces teljesítmény. Ezek alapján úgy tűnik, semmi sem menekülhet az NX30 elől.

Az előugró vaku már nem csak ellenfényben való derítésre szolgál, segítségével távvezérelhetjük a gyártó szintén új, vezeték nélküli rendszervakuját is.

A 3 colos képátlóval és 1,036 millió alpixellel felvértezett Super AMOLED érintőkijelző nagy szögben mozgatható, csakúgy, mint a felette elhelyezett, 2,359 millió szubpixeles elektronikus képkereső, amely egyben kihúzható is. A csökkentett súllyal így már szinte bármilyen lehetetlennek tűnő szögből elsüthetjük a fényképező, vagy az 1920 x 1080 (60p) teljesítményű videó funkciót.

Természetesen wi-fi és NFC is található az intuitív SmartCamera funkciókkal felruházott NX30-ban, az adatátvitelt emellett lehetővé teszi a hagyományos USB, tömörítetlen HDMI jelkimenet és a népszerű RAW képformátum. A legnépszerűbb kép- és videómegosztó oldalakon néhány érintéssel megjeleníthetjük friss fotóinkat, vagy egyszerre akár 4 kompatibilis eszköznek küldhetjük el azokat.

Egy vadiúj csúcsmasinához persze vadiúj csúcsobjektív is jár. A professzionális gumiobjektív 16-50 mm (ekv. 24-75 mm látószög teljes képmezős rendszerben) zoom-átfogású és f/2-2.8 kezdő fényértékekről indul, beépített képstabilizátorral, nagyon gyors és halk AF motorral.

Az NX30 áráról a gyártó egyelőre nem nyilatkozott, de a hamarosan kezdődő CES 2014-en erre is fény derül.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá