Mérsékelte 2014-es okostelefon eladási prognózisát a Samsung

0 1,147

A dél-koreai Samsung Electronics 330 millióra csökkentette 2014-es okostelefon-értékesítési prognózisát a korábbi 360 millióról, ami bár 8 százalékos csökkenést jelent, de így is mintegy 14 százalékos növekedésnek felel majd meg az idei eladásokhoz képest – írja a Business Insider (BI) hírportál az ET News dél-koreai portál értesülésére hivatkozva.

Idén a Samsung okostelefon eladásainak 43 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest. A BI Intelligence piackutató számításai szerint az idén az okostelefon-forgalom 24 százalékkal bővül világviszonylatban.

A Samsung a piac felső kategóriás szegmenségnek telítődésével indokolta eladási előrejelzésének csökkentését. Az ET News értesülése szerint a Samsung az alsó árkategóriában nem kíván versenybe szállni a világpiacon és profitja védelmében a magasabb árkategóriákban sem kíván túl heves árharcot folytatni. A Samsung ehelyett sokkal inkább egy új növekedési pálya felkutatására összpontosítaná erőfeszítéseit.

Rövid távon az olyan okostelefon-kiegészítő cikkek, mint például a Galaxy Gear “okos karóra” fejlesztését helyezi előtérbe a Samsung, hosszabb távon pedig megvizsgálja egyebek között a távközlési berendezések, adatközponti és felhő technológiai berendezések, valamint fejlett technológiás alapanyagok és nyersanyagok gyártásának lehetőségeit.

Mint azt az ET News hírportálnak a Samsung egy nevét elhallgatni kérő illetékese elmondta: “minden lehetőséget megvizsgálunk, még vállalati felvásárlásokét is, ha növekedési potenciált látunk valamely üzletben… nem fogunk a babérjainkon ülni csak azért, mert mostani tevékenységünk – beleértve az okostelefonokat is – megfelelő nyereséget hoz” – írta a Business Insider.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá